Herrarna nära en vinst mot serieledarna

Egentligen borde man kanske varit nöjd efter en poäng borta mot serieledande BK Olympic, men det är svårt med tanke på hur matchbilden såg ut. Bortsett från en kort period i inledningen av matchen. där lagen kände varandra på pulsen, hade FC Rosengård initiativet genom hela matchen. Detta var inget man fick gratis, utan tog genom sin rörlighet, passningsspel och ett aggressivt presspel när man tappade boll. Kort och gott så kan man sammanfatta det med att det var ett välmotiverat FC Rosengård.

Första halvlek försvarade sig Olympic bra vilket gjorde att FC Rosengård inte fick det där riktigt heta läget, men trots det så hade man gott om chanser. Samtidigt gavs och togs det i närkampsspelet i sann derbyanda – bara det måste varit värt inträdet.

I inledningen av andra halvlek försökte Olympic flytta upp och ändra matchbilden. Det gjorde man kanske till viss del då FC Rosengård fick spela runt lite längre ner i planen. Efter cirka 65 minuters spel kom ledningsmålet till FC Rosengård då man erövrade bollen högt och Egzon Sekiraca kunde slå ett inlägg som tog på en Olympicspelare och in i mål. Med en 0-1 ledning i ryggen fortsatte FC Rosengård mala på för att avgöra matchen och man hade ett par riktigt bra lägen men bollen ville inte in. I den 82:a minuten fick en Olympicspelare iväg ett skott, en bit utanför FC Rosengårds straffområde, som letade sig in i målet och i princip förstörde dagen. Målet fastställde slutresultatet till 1- 1 vilket under nästan alla andra omständigheter varit ett bra resultat, men inte idag.

FC Rosengårds tränare Pierre Marante Ferreira är inne på samma linje då han är nöjd med prestationen men missnöjd med resultatet.

 Hur ser du på er insats?

– Jag tycker att vi gör en bra insats, vi åker till Lindängen och spelar fotboll på ett sätt som kräver stort mod och tilltro. Vi spelar fotboll enligt våra principer och gör en bra prestation sett över 90 minuter. Vi försvarar oss bra i de situationer där Olympic är som bäst. De kastar långa inkast och är farliga på fasta situationer hela matchen.

Det var ännu en match där ni dominerar men tappar poäng, hur frustrerande är det att ännu en gång inte få full utdelning sett till matchbilden?

– Det är frustrerande att inte få resultat efter en positiv prestation men det finns en stor skillnad mellan att vara resultatmedvetna och resultatfixerade. Vi är medvetna om att resultatet inte är det vi önskar men vi fixerar inte över det. Så här goda prestationer kommer på sikt att generera goda resultat.

Att möta Olympic på Lindängen är ingen lätt match. Är ni, trots allt, nöjda med en poäng?

– Vi är inte alls nöjda med en poäng mot Olympic, oavsett var vi spelar.

Vad tar ni med er från matchen?

– Att vi skapar fler målchanser än i tidigare matcher, men också att vi behöver vara skarpare i våra avslut.

Resultatet innebär att FC Rosengård halkar ner till plats tio i en lite haltande tabell. Man har sex poäng upp till förstaplatsen inför söndagens Rosengårdsderby mot FBK Balkan.

De senaste inläggen: