Herrarna tar emot BK Olympic på lördag

Senast FC Rosengård mötte BK Olympic så slutade matchen 1-0 till BK Olympic och nu möts lagen igen på lördag klockan 13:00 på Rosengårds IP. Helgens match är både en träningsmatch och den sista gruppspelsmatchen i Malmömästerskapen där FC Rosengård hittills förlorat två matcher och spelat en oavgjord.

Lördagens motståndare BK Olympic vann division 2 förra säsongen och har sedan dess ingått ett samarbete med Malmö FF där man får låna lovande talanger som förstärker och breddar truppen. BK Olympic ligger även dem mitt uppe i förberedelserna inför seriestart och det har gått sådär i träningsmatcherna. Man har på de tre senaste matcherna förlorat med 2-0 mot Malmö FF och helgen efter förlorade man mot IFK Malmö med 2-0. I deras senaste match så blev det förlust borta mot Lunds BK med 4-1.

FC Rosengård har precis som BK Olympic haft en lite trög start på säsongen, men å andra sidan är det som FC Rosengårds tränare Marco Whittle säger:
– Det är inte nu vi ska vara bäst. Det handlar om att spela ihop och vidareutveckla spelet från förra säsongen så att man kan prestera bättre den här säsongen än i fjol. Fast å andra sidan hade det varit skönt med revansch på BK Olympic för derbyförlusten senast.

Oavsett vad man kallar matchen så är det fortfarande ett derby med allt vad det innebär. Spelarna kommer att vara lite extra motiverade jämfört med vad man skulle varit i en träningsmatch mot ett lag från en annan ort vilket kommer att synas på planen.

Matchen spelas på Rosengårds IP lördag 12:e mars med start 13:00.

De senaste inläggen: