Herrarna tar emot Trelleborgs FF i Svenska Cupen

Efter att ha besegrat division 1-laget Torns IF med 1-0 så är det ikväll dags för en ännu större utmaning då man möter Superettanlaget Trelleborgs FF i Svenska Cupens andra omgång. Vinnaren i matchen tar sig vidare till Svenska Cupens gruppspel som spelas under tidig vår 2022.

Gästande Trelleborgs FF inleder sitt spel i Svenska Cupen mot FC Rosengård då lagen från Allsvenskan och Superettan lottas in i den andra omgången. Den här säsongen spelar TFF som sagt i Superettan och man har så här långt gjort det bra och ligger på en femteplats i tabellen, två poäng efter serieledaren. Inför onsdagens match har Trelleborg visat upp en fin form då man i sina tre senaste matcher först slog Helsingborgs IF med 2-0 hemma, sedan kryssade mot Öster uppe i Växjö, 0-0, och i helgen som gick besegrade man GAIS med 1-0 hemma på Vångavallen.

FC Rosengård kommer till match med fem raka vinster i bagaget och man har dessutom hållit nollan i de tre senaste matcherna. Det har tagit laget upp i toppen i Division 2 Södra Götaland. Den senaste tidens resultat visar att FC Rosengård är inne i en bra period vad gäller form och moral, men trots det är ju givetvis Trelleborg favoriter till att gå vidare till gruppspelet. Å andra sidan är det en cupmatch och det har hänt tidigare att välmotiverade lag har slagit högre rankade lag. Oavsett vilket så berättar FC Rosengårds tränare Marco Whittle att man självklart prioriterar serien före cupen, med tanke på det täta matchandet i serien (ofta två matcher i veckan) sedan seriestarten. Han fortsätter:

– Det blir en liten bonusmatch. Det blir en match där man kan spela utan samma spänning och mäta sig med lag från högre serier, men också en match där man har chansen att överraska lite.

Trelleborgs FF spelar 2 divisioner högre än FC Rosengård. Hur tacklar ni utmaningen?

– Utmaningen ligger hos TFF, inte hos oss. De har kraven på sig att ta sig till gruppspelet i Svenska Cupen och det har de visat genom att skicka scout till våra senaste matcher. För vår del är det en rolig match där vi ska göra vad vi kan för att förstöra deras planer.

FC Rosengård har fem raka vinster inför onsdagens cupmatch samt seger mot division 1-laget Torn. Vad betyder det när ni möter Trelleborgs FF?

– Självförtroende och spelglädje, det är det jag kommer på. Varje match är sin egen och därför spelar det inte roll vad vi gjort innan utan vad vi gör nu i stunden. Vi får ta oss an TFF på samma sätt som vi gjort med de andra matcherna.

Kommer FC Rosengård att spela i gruppspelet 2022?

– Det får du reda på efter matchen på onsdag.

Matchen spelas på Rosengårds IP onsdag 18/8 med avspark klockan 18:30. Tänk på att det fortfarande råder publikrestriktioner med anledning av Covid – 19 vilket innebär att antalet åskådare på Rosengårds IP är begränsat  till 600 personer så kom i god tid.

De senaste inläggen: