Herrarna tog en seger för lagkamraten Edis

Det satt hårt inne, men till slut vann FC Rosengård med 2-0 över nykomlingen Högsby och tog tre poäng. Även om segern och de tre poängen var riktigt trevligt så få man nog säga att lördagens höjpunkt var när laget innan avspark hyllade sin lagkamrat Edis Ademi, som skadades så svårt i en närkamp mot IFK Hässleholm att han måste opereras.   

När matchen väl blåstes igång fick FC Rosengård nästan omgående en hyfsat bra chans, men utan framgång, och förutom lite halvchanser åt vardera håll så var nog första läget den bästa möjligheten i första halvlek. Det blev mycket kamp runt mittplan och gästande Högsby försvarade sig i princip med tio man och satsade på kontringar för att skapa sina chanser. Så det var svårspelat framåt samtidigt som Rosengård inte ville bjuda på något bakåt och då blev det en matchbild som kanske inte direkt skriker ”propagandafotboll”, tyvärr. Första halvlek slutade 0-0, men FC Rosengårds tränare Marco Whittle var inte direkt oroad över resultatet och berättar:   

– Självklart visste vi att matchen skulle vara svår på många olika sätt, så resultatet var väl inget vi var oroliga över, men prestationen behövdes verkligen höjas. Vi tillsammans vet vad vi kräver av varandra och där var vi inte riktigt i första halvlek.

I andra halvlek blev det mer fart i spelet från FC Rosengårds sida och det betalade sig efter tio minuter då Ismael Hussein satte 1-0 och sitt första mål för dagen. Efter ledningsmålet fortsatte FC Rosengård som man började den andra halvleken och det gav flera lägen, men tyvärr ville inte bollen in igen. Högsby gjorde några byten i mitten av andra halvlek för att försöka att få till en kvittering och det gav ett par lägen men inte värre än att Rosengårds försvar redde ut situationerna. Det kom att dröja till matchens 95:e minut innan Ismael Hussein kunde göra sitt andra mål för dagen och 2-0 till FC Rosengård vilket också blev det sista som hände.

Det blev en match där andra halvlek var betydligt bättre än första. så vad sa FC Rosengårds tränare till dem i halvtid?

– Nej men det var väl ingenting jag sa, däremot påminde vi varandra om vissa överenskommelser som vi gjort inom laget inför året. Rent taktisk var vi alla medvetna om att vi behövde göra allt lite bättre och hålla uppe tempot på allt, säger Marco Whittle.

Ni tog ledningen hyfsat fort i den andra halvleken, kände du att det var avgjort då?
– Avgjort? Nej, allt kan hända under en match och det har man sett så många gånger förr, men självklart visste vi att om vi bara höll skärpan uppe så skulle detta leda till vinst.

Hur kändes det efter slutsignalen?
– Otroligt härligt med en vinst såklart, men sedan började anaylshjärnan att snurra och fokus på hur vi ska förbättra vår prestation redan till nästa vecka.

Vad betyder segern inför fortsättningen?
– Det blir alltid en roligare träningsvecka efter vinst, såklart.

I och med vinsten klättrar FC Rosengård upp till en sjundeplats i tabellen med tre poäng upp till kvalplats och fyra poäng till förstaplatsen. Då man har en match mindre spelad än lagen i tabelltoppen så är det inget som direkt oroar. Även om man har en match ”tillgodo” så gäller det att ta trepoängare och fortsätta på vinnarspåret. Det kan man förhoppningsvis göra redan i nästa match mot hittills obesegrade Berga. Matchen mot Berga kommer att spelas på söndag den 1:a maj med avspark 15:00 på Bergaviks IP.

De senaste inläggen: