Herrarna tog revansch med 5-0

FC Rosengård fick sin revansch när man vann med 5-0 över Räppe. Tack vare vinsten klättrade man upp till andra plats i tabellen. Det var en riktigt väl genomförd match från början till slut såväl defensivt som offensivt. Förutom ett skott på mål i början på matchen tillät man inte ens gästerna komma till några avslut.

FC Rosengård tog ledningen efter en dryg halvtimme när Yasin El-Harrab gjorde 1-0 och ledningen ökades på när Linus Fridolf skjöt in 2-0 ett par minuter innan paus. Andra halvlek hann knappt starta innan FC Rosengård utökade igen och igen. Först gjorde Emil Grimbe 3-0 och bara minuten efter satte Yasin El-Harrab sitt andra mål för dagen och 4-0 till FC Rosengård.

I och med 4-0-målet var matchen avgjord. Samtidigt som man försökte hitta nya luckor i Räppes försvar låg fokus på att inte släppa in något mål, då målskillnaden kan betyda mycket när tabellen ska summeras med tanke på hur jämnt det är. Nu kom man att hitta ännu en lucka i Räppes försvar och Linus Fridolf utnyttjade den till att göra sitt andra mål för dagen. 5- 0 till FC Rosengård blev också slutresultatet.

Efter matchen berättade FC Rosengårds tränare Marco Whittle:
– Det är mycket positiva tankar och mycket glädje för det jobbet killarna la ner under hela matchen. Vi  får inte förminska våra motståndare. Det är ett topplag och ett av seriens bästa lag, men idag visar vi återigen att vår topp är högklassig och utan att överdriva den absolut bästa toppen i division 2. Sedan måste vi såklart bli mer stabila i våra prestation för våra bottnar är alldeles för dåliga. Men nu jobbar vi vidare och förbereder oss på absolut bästa sätt inför nästa match redan på fredag.

Hur viktig var segern med tanke på slutspurten i tabellen?

– Självklart var det en jätteviktig seger om man tittar på hur det ser ut i tabellen, men framför allt så var segern viktig för oss själva som lag. Vi pratade i veckan om känslan vi hade på hemresan från senaste mötet mot Räppe. En match där vi verkligen spelade upp oss efter en dålig start, men som tyvärr slutade med förlust. Det var nog den jobbigaste hemresan hittills då alla var överens om att vi förtjänade mer. Vi pratade om vikten att våga spela vår fotboll och att det skulle ge oss resultat och det gjorde det också. Det är vi nog mest nöjda med. Nu handlar det om att fortsätta jaga bra prestationer i resterande matcher, sedan kan vi titta på tabellen efter sista omgången, avslutar Marco.

FC Rosengårds nästa match är på fredag, 8/10, med avspark 19:15 då man möter Eslövs BK på Ekevalla IP i Eslöv.

De senaste inläggen: