Herrarna uppe på andra plats efter derbyseger

FC Rosengård tog en säker seger i helgens derby när man besegrade Prespa Birlik med 0-3 på Heleneholms IP. Segern tog Rosengård upp till en andraplats i tabellen på 41 poäng, fyra poäng från förstaplatsen, men serieledarna har fortfarande en match mindre spelad.

Det var ett derby som FC Rosengård hade full kontroll över från början till slut. Hemmalaget hade ett par halvchanser men ingen som egentligen ställde till det för Rosengård. FC Rosengård vårdade bollen och såg till att inte blotta sig bakåt samtidigt som man gång på gång försökte, med god framgång, dyrka upp Prespas försvar. Redan i matchens fjärde minut sköt Emil Grimbe in 0-1 till FC Rosengård och dryga kvarten senare satte Jonathan Ekendahl en frispark. 0-2 blev halvtidsresultatet.

Allt kan ju dock hända i ett derby och det kan gå ruskigt fort när det väl gör det. Under pausen var det lite så funderingarna gick. Om Prespa skulle inleda andra halvlek med ett mål skulle det lyfta dem och i ett derby är ingenting klart förrän domaren blåser av matchen.

Nu var detta inget att oroa sig över då FC Rosengård gjorde 0-3 drygt fem minuter in i andra halvlek och avgjorde matchen tidigt. Rosengård hade även flera lägen att utöka ledningen ytterligare, men ville inte chansa i defensiven. Man gjorde allt för att se till att nollan i målprotokollet hölls intakt.

FC Rosengård gjorde jobbet och fick med sig tre otroligt viktiga poäng i och med denna klara derbyseger. En derbyseger är alltid viktig, men sett till tabellen var nog de tre poängen i toppstriden ännu viktigare. Nu återstår det fyra matcher med tolv poäng kvar att spela om och serien är långt ifrån avgjord, även om serieledarna har ett försprång på fyra poäng som kan bli fem eller sju poäng beroende på hur deras hängmatch slutar. Oavsett hur de andra lagen spelar så gäller det för FC Rosengård att göra sitt jobb för det är det enda man kan påverka. Fortsättning följer på lördag 30:e oktober klockan 15.00 när IFK Hässleholm kommer till Rosengårds IP. Mer om det kommer senare.

De senaste inläggen: