Herrarnas uppladdning för 2022

FC Rosengård är mitt uppe i förberedelserna inför seriestarten den 3:e april då man möter Räppe på Rosengårds IP. En del av de förberedelserna är träningsmatcher och där har FC Rosengård hunnit med att spela tre matcher så här långt i Malmömästerskapen.

Man mötte först IFK Malmö från division 1 och där blev det förlust med 4-2. Sedan mötte man Ariana, nykomlingar i division 2 Södra Götaland, och förlorade med 5-1. I den tredje matchen var det dags för FBK Balkan och där blev resultatet 2-2. Sammanlagt är Rosengårds facit så här långt två förluster, en oavgjord och noll vinster vilket vid en första anblick inte ser så bra ut som man kanske önskat.

FC Rosengårds tränare Marco Whittle berättar dock att man har fått ut precis vad man velat från de inledande matcherna. Man har gett unga talanger från Rosengårds egna led, och A-lagsspelare som inte fick så mycket speltid förra säsongen, chansen att visa upp sig mot likvärdigt motstånd. Det har rätat ut en del frågetecken samt gett en del riktigt positiva överraskningar.

FC Rosengårds förberedelser fortsätter på lördag då man möter division 1-laget Torns IF på bortaplan i en träningsmatch som startar 13:00 på Tornvallen i Stångby om ni skulle råka ha vägarna förbi. FC Rosengård och Torn har mötts flera gånger under årens lopp, senast var förra säsongen i kvalet till Svenska Cupens gruppspel och matchen slutade med seger till FC Rosengård. Inför matchen berättar Marco att man kommer in i en ny fas inför säsongen 2022, man ska spela ihop laget och få truppen i matchform med allt vad det innebär.

FC Rosengård har även bokat in följande träningsmatcher fram till seriestarten:

26/2 14:00 FC Rosengård- Malmö City

5/3 13:00 FC Rosengård- Hellerup IK (DK)

12/3 13:00 FC Rosengård- BK Olympic (Gruppspel MM)

19/3 14:00 Eskilsminne- FC Rosengård

26/3 12:00 FC Rosengård- Hittarp

De senaste inläggen: