Herrarnas vårsäsong sammanfattad

FC Rosengårds herrar går till sommaruppehåll som serieledare i division 2. Vi lyssnar till tränare Halda Kabils ord om vårsäsongen som också varit hans första i klubben.

Hej Halda, hur är läget i ert serieledande gäng just nu?
– Det känns jättebra att leda serien. Det är mycket som är nytt för året – nya tränare och många nya spelare i truppen så det var svårt att veta inför hur det skulle gå. Men tillsammans med truppen och styrelsen har vi jobbat hårt för att få ihop gruppen och jag tycker vi har lyckats bra.

Sista matchen innan uppehållet spelades i mot Kristianstad på hemmaplan och det blev vinst med 2–1 för FC Rosengård. Hur var den matchen?
– Vi mötte ett jätteduktigt fotbollslag och visste att vi var tvungna att vinna för att leda serien över uppehållet. Vi började matchen som det bättre laget och från ingenstans gjorde de 1–0. Vi pratade lugnt i halvlek om att vi skulle vända det och att vi skulle tro på oss själva som vi alltid gör. Efter det gick vi ut och gjorde tidigt 1–1 och lyckades sedan avgöra på slutet. Det var två bra lag som möttes i en bra match, Kristianstad borde vara ett topplag och är bättre än tabellen visar.

Vad är du mest nöjd med under våren? Vad är det som gör att ni tagit flest poäng så här långt?
– Mest nöjd är jag med killarna som har sådan stark tro på det vi gör och jobbar oerhört mycket. De ger aldrig upp utan tror på det hela vägen. De hänger aldrig med huvudet och är en bra grupp. Det gäller i helheten, inte bara på fotbollsplan utan även i omklädningsrummet.

Ni har haft en hel del unga spelare uppe som fått göra A-lagsdebut under våren. Vad betyder det för laget och klubben?
– Det betyder mycket för laget, klubben och även de spelarna som fått chansen. De är många som har gjort det bra och lyssnar på oss som tränare och de äldre spelarna. Vi är jättenöjda med utfallet och vill fortsätta med det även framöver.

Är det några matcher du ser extra mycket fram emot under hösten? Kanske någon ni tappade poäng mot som ni vill ta revansch på?
– Vi tar, som alltid, varje match för sig. Det finns inga lätta matcher i serien, den här tvåan är definitivt en av de tuffaste serierna som finns. Det kanske är åtta lag som slåss om seriesegern. Vissa har fått lite stolpe ut och ligger längre ner i tabellen än vad de skulle kunna. Det är både jobbigt och motiverande med en sådan serie, man kan aldrig slappna av. Vi får kämpa och ge 100% i varje match och se var det landar i höst.

Efter uppehållet inleder FC Rosengård på bortaplan mot FK Karlskrona 30 juli 13.00 och tar sedan emot IFK Simrishamn hemma på Rosengårds IP 6 augusti 13.00.

De senaste inläggen: