Ieva Cederström blir huvudtränare

FC Rosengård gör en justering i den allsvenska tränarstaben där Ieva Cederström blir huvudtränare och Joel Kjetselberg återgår till att vara assisterande tränare. Detta för att uppfylla Svenska Fotbollförbundets och UEFAs kravprofil på huvudtränare.

I Svenska Fotbollförbundets bestämmelser för elitlicens står det att en huvudtränare måste ha högsta internationella tränarutbildning, det vill säga UEFA PRO. Joel Kjetselberg, som tog över efter Renée Slegers i april, har en UEFA A-utbildning men uppfyller alltså inte kraven fullt ut. Därför kommer Ieva Cederström kliva in som huvudtränare fram till att Kjetselberg påbörjat sista steget i utbildningen. Nästa möjliga tillfälle för detta är hösten 2023. 

I samband med tränarskiftet i april tog FC Rosengård kontakt med Svenska Fotbollförbundet och UEFA för att se över möjligheterna för dispens under en period. Trots en bra dialog landade förbunden i att en justering behövde göras fram till att utbildningen påbörjats.

– Vi har ett sammansvetsat tränarteam som arbetar tätt med varandra. Att skifta över huvudansvaret till Ieva under en tid kommer inte ha någon stor inverkan på vare sig staben eller laget. Vi är trygga med båda två och är övertygade om att de tillsammans kommer lösa uppgiften på bästa sätt, säger sportchef Therese Sjögran.

De senaste inläggen: