Ieva Kibirkštis blir ny assisterande i A-laget

Under 2022 kommer ledarstaben runt FC Rosengårds allsvenska lag bestå av huvudtränare Renée Slegers, målvaktstränare Kenneth Mattsson och nu står det också klart att Ieva Kibirkštis kliver upp som assisterande. Hon har under 2021 haft hand om klubbens division 1-lag och tagit det till en andraplats som nykomlingar i serien.

Kibirkštis växte upp i Kanada men har spelat flertalet landskamper för Litauen. Hon sadlade tidigt om till tränare och har i Sverige haft tränaruppdrag i både Kristianstads DFF och Hittarps IK. För ett år sedan tog hon tillsammans med Renée Slegers över FC Rosengårds lag i division 1 och de två blir nu fortsatta tränarkollegor tillsammans med Kenneth Mattsson i A-laget.

– Jag är otroligt glad att ha klubbens och ledarstabens förtroende att få en större roll i A-laget. Miljön i FC Rosengård är en jag verkligen trivs i och jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och att bidra till klubbens framgång, berättar Ieva Kibirkštis.

Hon fortsätter med att tacka klubbens division 1-lag som hon jobbat med under hela 2021:
– Stort tack till Dam B för det här året – ett trevligt och ambitiöst gäng som kommer kämpa hårt för att kvala till Elitettan nästa år.

Kibirkštis skriver kontrakt på två år, precis som Renée Slegers. Sportchef Therese Sjögran tror på ledarstaben som känner varandra väl och tillsammans vill ta nästa steg i utvecklingen med de utmaningar som väntar under kommande år.

– Ieva har mycket kunskap som vi nu väljer att ta tillvara på fullt ut i A-laget. Det blir en ledarstab som redan känner varandra väl och jobbar bra tillsammans. Ieva har med hjärta och drivkraft tagit vårt divison 1-lag till stora framgångar och det känns väldigt bra att vi får behålla henne i klubben minst två år till, säger sportchef Therese Sjögran.

De senaste inläggen: