Imorgon möts FC Rosengård och Hässleholms IF

I morgon möter FC Rosengård Hässleholms IF kl 16.00, på Rosengårds IP så klart

FC Rosengård har spelat fyra oavgjorda och vunnit en match sedan serien startade om och ligger på en sjundeplats i tabellen inför lördagens match.

Lördagens motståndare Hässleholms IF startade hösten med två raka förluster men har tack vare tre raka segrar rört sig uppåt i tabellen och ligger i skrivande stund på andraplatsen. Senast lagen möttes i våras uppe i Hässleholm blev en dramatisk historia där FC Rosengård tog ledningen redan i den femte minuten, Hässleholm kvitterade och tog ledningen i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken kvitterade Rosengård innan HIF återigen tog ledningen men med tjugo minuter kvar lyckades FC Rosengård kvittera igen och även göra segermålet. Om man ser på tabellen så börjar det bli dags för FC Rosengård att samla trepoängare och särskilt på hemmaplan då man hittills i år bara vunnit en match och varför inte ta en ny seger imorgon?

Tabellen ljuger ju som bekant aldrig FC Rosengård ligger på sjundeplatsen, tre poäng upp till femteplatsen men det är bara två poäng ner till kvalplats och jag är rädd för att man kommer att börja få se sig över axeln om man inte tar tre poäng mot Hässleholms IF för lagen runt strecket har börjat röra sig uppåt. Nu tror jag i och för sig inte att man behöver vara nervösa riktigt än med den truppen som Agim har till sitt förfogande och jag vidhåller fortfarande att man borde ligga på den övre halvan av tabellen. Med tre poäng imorgon så kan man göra det.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand