Inför 2013

Äntligen drar serien igång

Äntligen, imorgon sparkas säsongen 2013 igång efter nästan sju månaders väntan då FC Rosengård möter Torns IF på bortaplan.

Efter att man gjorde en minst sagt svajig insats under våren med ett par riktigt dåliga insatser som till exempel förlust i hemmamatcherna mot Eskilsminne med 0-4 och 0-2 mot Nike. Under sommaren så hände något och det var ett ”annat” Rosengård man såg, visst hade man sett kapaciteten under våren men det var stor skillnad mellan högsta och lägstanivån. FCR förlorade den första matchen borta mot Halmia på hösten men även där så gjorde man en klart godkänd insats och borde fått en poäng med sig. Sedan rullade det på, man slog Ramlösa borta med 1-5, Olympic med 5-0 och Eskilsminne på bortaplan med 4-6. Jämfört med vårens inspelade 12 poäng så lyckades man under hösten att spela ihop 23 poäng och man slutade på en femteplats.

Inför årets säsong så gjorde Svenska Fotbollsförbundet en förändring i serierna så att FC Rosengård ska spela mot lag som Lindesberg, Oskarshamn och Karlskrona samtidigt slipper lagen från Helsingborgstrakten. Det innebär att man kommer att stöta på lag som man inte mött innan vilket kan vara både positivt och negativt. Klart är att det kommer att bli tuffa matcher, Oskarshamn slutade tvåa i sin serie med 50 inspelade poäng och Lindsdal slutade på 45 poäng, visst beror det på hur stark serien är men kan kanske ändå ge en liten fingervisning om det kommande motståndet. För FC Rosengårds del så verkar det som om oddsmakarna är rörande överens om att vi slutar någonstans runt tredje till femteplats och det tycker jag är helt okej, dom tippade Olympic som en av seriefavoriterna förra säsongen och vi vet hur det gick för dom. Inför den här säsongen så har FC Rosengård förstärkt truppen med lite mer rutin och lite mer spets, klart är att konkurrensen om platserna i startelvan är betydligt hårdare i år. Spelare som Sadat Maxhuni, Erol Demir och Guri Baqaj har anslutit till truppen samtidigt som Baskim Sopi har hittat hem igen och jobbar som Assisterande tränare bredvid Agim och han är dessutom tillgänglig för spel om Rosengård skulle få problem med skador.

Om man bortser för förändringarna i spelartruppen så är det inget som förändrats; Agim och killarna hatar att förlora och det är många lag som kommer att märka det under den kommande säsongen.

Nu äntligen så kör vi!