Inför AHIF – FCR

Imorgon möter FCR HIF’s Akademi

Nästa helg startar serien för FC Rosengårds del och imorgon spelas den sista träningsmatchen då man möter Akademi HIF på bortaplan.

Akademi HIF är en ny sektion i Allsvenska HIF efter att man tagit över Ramlösa Södras A- lag, det innebär att de kommer att spela i Division 2 den här säsongen. Anledningen är att HIF vill kunna låta sina talanger få matcher på en hög nivå. Hittills så har man spelat en träningsmatch som också var premiär för den nya akademin, den spelades den 29 mars mot Hittarp och man lyckades vinna med 2-1.

FC Rosengård spelade sin senaste match mot IFK Hässleholm och man vann med 3-2 men segermarginalen borde varit högre då man bjöd på målen och missade dessutom en straff. Men det som Agim fick ut av matchen var desto viktigare och det har laget jobbat med under veckan som gått. Samtidigt så har man skruvat upp träningsnivån ett snäpp för att man ska vara så väl förberedd som möjligt inför premiären som inte kommer att bli lätt då man möter Torn på bortaplan.

I morgon så hoppas jag i alla fall att jag får se det spel som man hade i mötet mot norska Åsene då man spelade enkelt och aggressivt i försvaret och med ett snabbt rörligt spel i offensiven. Även om Akademin är ett nytt ungt lag och bara spelat en träningsmatch så kommer det säkert inte att bli en promenadseger, det finns en anledning till att deras killar blivit uttagna och det är att de anses vara stora framtidslöften. Så vad jag också vill se är FCR har viljan, aggressiviteten och inställningen i den här matchen precis som om det vore en seriematch under hösten.

Text & Bild: Stephan Lindstrand