Inför Asarum – FC Rosengård

Imorgon möter FC Rosengård Asarum på bortaplan

Imorgon är det dags igen efter att ta sig an nästa motståndare i serien efter att FC Rosengård slog ut Prespa Birlik ur DM och skaffade sig en biljett till Svenska cupen. Rosengård står inför en ny tuff utmaning när man möter fjärdeplacerade Asarums IF på bortplan. Asarum har så här långt varit oslagbara på sin hemmaplan där man vunnit fem av fem möjliga och man har bland annat slagit Kvarnby med 3-0, BW90 med 4-2 och i deras senaste hemmamatch för två veckor sedan så slog man Höllviken med 3-2. Man kan lite kort konstatera att Asarum ligger på fjärdeplatsen för att dom är ett duktigt lag och det kommer att krävas mycket jobb för att få med sig någon poäng hem till Malmö. FC Rosengård har så här långt bara förlorat en match i serien och det var på bortaplan mot Höllviken, förutom det olycksfallet i arbetet så har man vunnit de övriga elva matcherna. Inför matchen så kollade jag läget med FC Rosengårds kapten Ylli Shabani:

Hur är läget i laget?

”Vi har ju några skavanker på några spelare men spelarna som fick chansen mot Prespa visade att dem verkligen är med o konkurrerar om platserna…”

Hur lätt eller svårt är det att ladda om efter onsdagens tuffa derbymatch mot Prespa Birlik?

”Det är alltid roligt att spela derbymatcher, det spelar ingen roll om det är Prespa eller LB07 Men den matchen har vi redan spelat så det gäller o fokusera på Asarum som kommer att bli en svår match där dom har tagit full pott på hemma plan.”

Vad känner ni till om Asarum?

”Vi har hört att det är ett välorganiserat lag så det gäller för oss att höja oss ytterliga ett snäpp höja tempot i vårt passningsspel och göra det vi är bra på.”

Vad kommer att bli nyckeln till seger för FC Rosengård?

”Inte kludda till det för mycket, sen att vi fortsätter jobba stenhårt för varandra ute på plan så åker vi hem med poäng.”

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand