Inför bortamatchen mot Lindsdal

I morgon så är det dags för ännu en tuff bortamatch för FC Rosengårds del då man möter Lindsdal på bortaplan.

Lindsdal har förutom förlusten i höstpremiären spelat bra då de i de övriga matcherna vunnit tre och spelat tre oavgjorda, bland annat så vann man med hela 2-7 borta mot Sölvesborg, spelat oavgjort mot Oskarshamn och Prespa och i deras senaste match så slog man Hässleholm borta med 0-5. Det har fört upp Lindsdal till andraplatsen i tabellen och som det ser ut nu så är de väl egentligen det enda laget som kan utmana Oskarshamn om seriesegern. Om Lindsdal ska kunna utmana så måste dom vinna sina återstående matcher samtidigt som Oskarshamn springer in i en rejäl svacka och börja förlora för det återstår bara fyra omgångar av säsongen 2013. Förmodligen så räknar dom med att morgondagens match mot FC Rosengård kommer att bli ett steg på vägen till att utmana Oskarshamn.

Men det finns en liten men intressant hake. Matchen ska spelas också. FC Rosengård har spelat bra på bortaplan i år samtidigt som man tillsammans med Oskarshamn visat bäst form och sluppit förluster under hösten vilket gjort att Rosengård har placerat sig på en sjätteplats inför morgondagens match. Det finns ett par saker till förutom att FC Rosengård spelar bättre på bortaplan än hemma som gör att man kan sätta käppar i hjulet för Lindsdal. Man får tillbaka spelare från avstängning som förhoppningsvis kan höja laget ytterligare samtidigt som de som anslöt i somras börjar bli riktigt varma i kläderna. Sen så har man plusstatistik mot Lindsdal sedan man slog dem på hemmaplan med klara 3-0 efter två mål av Granit och ett av Besemir. På tal om Granit så var det ett tag sedan han gjorde mål men ligger ändå i delad ledning i skytteligan och jag tror att han vill vara i ensam ledning där. Men det är ju klart att de andra i laget får gärna bidra dom också. Dom här ingredienserna kan mycket väl bädda för en Rosengårdseger imorgon och vid en seger så skulle man kunna ta ett kliv upp till fjärdeplatsen men det krävs att Prespa och Hässleholm förlorar.

Matematiskt och i teorin så finns fortfarande chansen för FC Rosengård att utmana om serieseger då man har tio poäng upp till förstaplatsen men i praktiken så krävs det att fem lag springer in i väggen och släpar den efter sig resten av säsongen och det lär inte hända. Nä tyvärr så får man nog konstatera att det var ett tåg som förvånansvärt nog höll tidtabellen och gick för några omgångar sedan. Istället så gäller det att avsluta säsongen så bra som möjligt för FC Rosengård del, var man sen landar i tabellen är lite knivigare att spekulera om då den fortfarande är riktigt jämn. Personligen så tycker jag att man har både kapacitet och framförallt möjligheten att knipa en tredje- fjärdeplats och därmed göra bättre ifrån sig än fjolårets femteplats.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand