Inför BW90 – FC Rosengård Div 2

Imorgon möter FCR’s herrar BW90 på bortaplan.

Imorgon möter FC Rosengårds herrar BW90 i en bortamatch, jag tänker inte skriva ”svår” då det inte finns några lätta matcher i den här serien. Trots det så har FC Rosengård full pott efter de tre inledande omgångarna trots att det saknats lite emellanåt spelmässigt sett. Adnan Gerzic, nygammal mittback i FC Rosengård berättar

”Vi har haft en väldigt bra inledning på säsongen med en skön hemmavinst senast mot Prespa Birlik. Glädjen är fortfarande kvar från senaste matchen, MEN med stort fokus på nästa motståndare, BW90”. Förra säsongen så slutade vårens möte med en bitter förlust för FC Rosengård med 2-5 hemma på Rosengårds IP men efter att serien vänt så tog man revansch på bortaplan genom att vinna med 0-2. Adnan tror inte att det kommer att bli lättare i år utan torsdagens match kommer att bli tuff. ”BW90 är ett väldigt spelskickligt lag som vill spela boll längs marken, med många individuellt skickliga spelare som har spelat högre upp och kan än idag spela högre upp i seriesystemet. Dessutom har dom fått en tränare som har tänt gnistan hos grabbarna igen.”

Givetvis så har ett lag som BW90 sina svagheter också men det är inget Adnan tänker dela med några andra än med laget och sedan är det upp till dem att utnyttja det.

Så vilken typ av match är det som väntar i morgon? ”Vi hade en tuff match i lördags och en liknande match väntar på torsdag. Det kommer bjudas på en attraktiv fotboll från båda lagen. Vi vet vad BW90 är kapabla till, så det gäller att man är på tårna tills domaren blåst av.”

Vad kommer att bli nyckeln till tre poäng?

”Med risk att låta tråkig så tror jag att det segrande laget kommer vara det med minst misstag. Detta då båda lagen har bra offensiv med vassa målgörare.” FC Rosengård kommer att spela sin andra av tre matcher på åtta dagar och det tycker Adnan kan vara både bra och dåligt. ”Bra att det kommer tätt inpå då vi som lag är inne i en vinnartrend, vi har stor glädje i truppen och dessutom så hinner vi inte varva ner innan det är dags för nästa utmaning. Det finns självklart risker med ett så tufft schema: Bland annat risk för utmattning och skador.”

Text & Bild: Stephan Lindstrand