Inför dagens match mot BW90

Ikväll möter FCR BW90 klockan 19.00

Inför dagens match så kommer FC Rosengård med en färsk derbyseger mot Kvarnby från förra helgen i ryggen genom en stark laginsats.

Tyvärr så borde man kanske sticka huvudet i sanden och glömma matcherna dessförinnan men man hade inte vunnit på tre omgångar innan Kvarnbymatchen. Förlusterna startade med derbyt hemma mot Prespa och sedan kom det som sagt ytterligare två smällar plus en riktig lektion i DM Tack vare att tabellen är så jämn så ligger man fortfarande med i toppstriden då det inför den elfte omgången bara skiljer fem poäng mellan förstaplatsen och sjundeplatsen som FC Rosengård ligger på just nu. Dagens motståndare, BW 90 IF är nya för i år i Division 2 och ligger inför dagens match på en tiondeplats i tabellen. Inför säsongen så pratades det lite om dem som en outsider till att kanske kunna vinna serien men det har inte riktigt gått efter planerna då dom vunnit tre matcher, förlorat sex matcher och spelat en oavgjord. I deras tre senaste matcher så vann dom borta mot Karlskrona, spelade oavgjort borta mot Nike och i deras senaste match så förlorade man hemma mot Lindsdal med 1-4. Det sägs ju att tabellen aldrig ljuger, vilket är sant men då den är otroligt jämn och alla lagen kan plocka poäng av varandra beroende på dagsformen så kan mycket förändras på bara en match, skulle BW90 vinna idag så får dom en lucka ner till kvalplatsen och det om något borde kunna vara motivation, eller om man så vill, en varningsflagga. Dom har ett bra anfallsspel som Rosengård måste se upp med idag och man får inte ge dom någonting gratis.

FC Rosengård måste fortsätta att spela enkelt och framförallt så vill jag se samma inställning som man hade mot Kvarnby där man krigade med en man mindre på planen i runt sjuttio minuter. Har man det så finns det alla förutsättningar för att det kommer att bli en bra avslutning på våren och ett bra utgångsläge inför hösten. Sedan skulle jag absolut inte ha något emot att höra killarna skrika ”vi är Rosengård ” i kör en gång till innan semestern börjar.