Inför derbyt del 2

Intervju med Ylli

Då jag intervjuat Adem så är det inte mer än rätt att jag ställer lite frågor till FC Rosengårds Ylli också

F: Hur har säsongen varit så här långt, både spelmässigt och sen poängmässigt i tabellen?

S: Vi har ju startat säsongen betydligt bättre än förra året och tagit fler poäng. Men vi har fortfarande en bit kvar att höja oss spelmässigt vilket jag vet att vi kan. Vi har fortfarande inte kommit upp i samma nivå som vi hade i höstas.

F: Vilken har hittills varit den bästa matchen för FC Rosengård?

S: Jag tycker att vi redan gjort många fina matcher och visat att vi är starka, eller starkare än förra säsongen, även om vi ligger under så höjer vi oss ytterligare och lyckas vända matcherna. Ta Hässleholmsmatchen, där låg vi under två gånger och lyckas ändå vända och vinna matchen.

F: Vilka är FC Rosengårds starka/ svaga sidor?

S: FC Rosengårds starka sidor är att vi har en bra spelidé som vi tror på. Vi har spelare som jobbar stenhårt för varandra och vi har en bra sammanhållning. Vi har också individuellt duktiga spelare som kan göra det lilla extra och så har vi en bra mix mellan unga och äldre spelare. FC Rosengårds svaga sida är att vi måste vara fokuserade i nittio minuter. Ibland blir vi för bekväma och slappnar av för mycket.

F: Vad är FC Rosengårds förväntningar på säsongen 2013?

S: Vi tror på oss själva, förra året slutade vi på en femteplats i tabellen och i år skall vi så klart vara med och slåss uppe i toppen. Vi förväntar oss en bättre placering än 2012.

F: Hur väl känner du till Prespas spel?

 S: Jag har sett två, tre matcher som Prespa spelat i år och har ganska bra koll på hur dom spelar, eller i alla fall det jag behöver veta. Sedan känner jag flera spelare i Prespa som man träffar och snackar med ofta.

F: Vilka är, som du tycker Prespa Birliks svaghet och styrka?

S: Prespa Birlik förlitar sig för mycket på sina individuellt skickliga spelare och organisationen i laget är inte den bästa. Ibland ser det ut som om de inte har tillräcklig kommunikation mellan varandra på planen. Prespa Birliks styrka är att de har spelare med rutin från högre sammanhang än Division 2 plus att de har individuellt duktiga spelare som kan slå sin gubbe.

F: Är det årets match?

S: Alla matcher är viktiga, allt faller inte på en match. Men det är klart att det är en av de roligare matcherna i och med att det är en derbymatch och många av spelarna känner varandra och har även spelat med varandra tidigare.

F: Stämmer det att oavsett hur säsongen går tabellmässigt så har det varit en bra säsong om FC Rosengård slagit Prespa Birlik?

S: Nä, det stämmer inte. Som jag nämnt så faller inte allt på en match. Vi fokuserar på en match i taget och sedan om det är Prespa Birlik eller BW 90 spelar ingen roll så länge vi vinner och tar våra poäng.

F: Vilken typ av match kommer jag att få se på måndag?

S: Jag tror att vi kommer att få se en rolig offensiv match med full fart från det att Domaren blåst igång matchen tills han blåser av matchen. Du får se två lag som spelar för att vinna, teknsik fotboll och en massa närkamper.

F: Vem /Vilka spelare ska FC Rosengård se upp för på måndag?

S: Valentino Lai och Serdar Adem Özay är två riktigt bra spelare.

F: Hur bra koll har du på Prespas spel?

S: Tillräckligt bra koll för att kunna stoppa/ slå dem

F: Vad är nyckeln till seger för FC Rosengård på måndag?

S: Att vi fokuserar på vårt spel. Att vi fortsätter att spela den offensiva fotbollen med det snabba passningsspelet som vi vet att vi kan och gör.

F: Vem vinner på måndag?

S: För att rätta Adem Özay’s svar då han svarade fel, så är det FC Rosengård som vinner.