Inför Eskilsminne – FC Rosengård

Imorgon möter FC Rosengård Eskilsminne.

I morgon är det dags för en ny träningsmatch för FC Rosengårds herrar. Man åker till Helsingborg för att möta Eskilsminne med avspark klockan 12.00. Eskilsminne spelar precis som FC Rosengård i Division två, fast i Västra Götaland där de slutade trea förra säsongen. Helgens match blir den fjärde träningsmatchen för Eskilsminne och så här längt så har de vunnit två och förlorat en. Eskilsminne vann mot Vinbergs IF med 2-0, sedan besegrade man Hässleholms IF med 3-1 och i helgen som gick så förlorade man mot Höganäs BK med 2-1. För FC Rosengårds del så verkar det som man fått igång både sin offensiv och sin defensiv då man efter två inledande förluster mot Staffanstorp och Högaborg vunnit mot först Kristianstad och Husie. Insatsen mot Kristianstad var man riktigt nöjda med då man spelade ett bra försvarsspel och man hade en hel del bra intentioner i anfallspelet som resulterade i flera bra målchanser. Med helgens match i färskt minne i både huvud och ben så kom man inte riktigt upp i samma standard som i matchen mot Kristianstad och efter en trög första halvlek så tog man tag i det från start i den andra halvleken och kunde till sist vinna med 3-2.

Inför Eskilsmatchen så kommer man fortfarande att hålla fokus på försvarsspelet men tränar mer och mer anfallsspel också. Hasse vill se att killarna fortfarande håller en hög disciplin när det gäller att hålla ihop laget/lagdelarna och att varje spelare tar ansvar för sin position i laget. ”Vi ska koncentrera oss på att spela fotboll så bra som möjligt. Att vi sedan börjat jobba med linjer i anfallsspelet tyckte jag vi såg fina tecken på mot Kristianstad. Förhoppningsvis än bättre på lördag mot Eskilsminne”. Avslutar Hasse.

Matchen spelas imorgon lördag på Harlyckans IP klockan 12.00.