Inför FC Malmö – Wolfsburg

Imorgon klockan 16.00 så tar FC Malmö emot Wolfsburg

I morgon så smäller det på Malmö Stadion när FC Malmö drabbar samman med regerande Champions Leaguemästarna från Tyskland Wolfsburg.

FC Malmös senaste match var som bekant mot LSK Kvinner från Norge som man vann över med klara 8-1 över två matcher. Först vann man borta med 1-3 för att sedan med 5-0 på hemmaplan efter ett mål av Ramona Bachmann och vars två av Anja Mittag och Manon Melis. Med sina två mål så blev även Anja den andra tjejen genom tiderna som passerade 40 gjorda mål i Europacupspel för damer.

Morgondagens motståndare Wolfsburg hade förmodligen en angenämare resa till morgondagens åttondelsfinal där de passade på att sätta rekord i flest antal gjorda mål över två matcher i en UEFAtävling när de krossade Pärnu från Estland med hela 27-0.

Så hur ska Malmö lyckas att rubba det tyska målmaskineriet? Efter att serien slutade och guldet kom hem så försvann flera av spelarna, flera av dem till landslagsspel men i måndag så var alla tillbaka i träning igen. Som en del av förberedelserna så hade man lånat in gymnasiekillar från Pro Civitas för att öka tempot på träningarna. Man har även studerat Wolfsburg live och på DVD och har arbetat fram en klar matchplan. ”Det tillsammans med ett gott självförtroende från sm-guldet gör att vi har goda förhoppningar om att göra en bra prestation. Givetvis är Wolfsburg favoriter i kraft av att vara regerande CL -mästare. Dock krävs det att vi gör en topprestation för att kunna rubba dem över två matcher.” Berättar Assisterande tränaren Markus Tilly.

Klart är att det kommer att bli en tuff uppgift och att Malmö kommer att få spela på toppen av sin förmåga men inget är färdigt förrän den överviktiga damen tagit ton. Imorgon vid 18 tiden så vet vi.