Inför FC Rosengård – BW90

Ny tuff utmaning för FCR imorgon.

Imorgon är det dags för en ny tuff match för FC Rosengård då man möter BW90 på Rosengårds IP klockan 14.00.

Senast lagen möttes i våras så vann FC Rosengård med klara 1-4 i Bjärsjölagård men mycket har hänt sedan dess. BW90 hade en vårsäsong som var minst sagt upp och ner där man varvade bra resultat som exempelvis bortasegern mot Karlskrona i den första omgången med mindre bra resultat som hemmaförlusterna mot FC Rosengård (1-4) och Karlskrona (2-5). Under sommaren så bytte BW90 tränare och sedan dess så har man inlett hösten på bästa sätt, i den första matchen så slog man Höllviken på bortaplan med 0-1 sedan slog man LB07 hemma med 1-0. Dessutom så har man tagit sig vidare i Svenska cupen efter att ha vänt underläge till seger mot BK Olympic så att säga att det är ett lag i medvind är kanske ingen direkt överdrift.

FC Rosengård har å andra sidan haft det betydligt tyngre sedan serien drog igång igen då man förlorat två raka matcher. Först förlorade man hemma mot Kvarnby i en match som alla helst vill glömma eftersom det var årets definitivt blekaste insats. Samtidigt så ska man inte nedvärdera Kvarnbys insats, det är ett ungt piggt lag med massor av talang och dom spelade utifrån deras förutsättningar. Sedan väntade ett tufft derby mot Prespa Birlik med allt vad det innebar förutom en ribbträff i den första halvleken så var det FC Rosengård som förde matchen i de första 45 minuterna. Rosengård tog ledningen med 0-1 och man hade ett par chanser att utöka ledningen också men halvleken slutade 0-1. I den andra halvleken så blev det en total scenförändring, Prespa Birlik tilläts jobba sig in i matchen och dom tackade och tog emot genom att kvittera i den 55 minuten. Fem minuter senare gjorde Prespa 2-1 och på stopptid fastställde dom slutresultatet 3-1. Trots att FC Rosengård förlorat de två inledande omgångarna så är tabellen i stort sett oförändrad eftersom de närmast jagande lagen otroligt nog också förlorat och tack vare det så är försprånget sex poäng ner till Karlskrona som övertagit andraplatsen i den haltande tabellen.

Man har hört och sett lag som har haft turen att andra resultat har gått deras väg men att ha det i två omgångar efter varandra är nästan för bra för att vara sant men turen kommer inte att hålla i sig Därför är det viktigt att FC Rosengård hittar tillbaka till det spel och den inställning som man hade i våras där man kämpade för varandra i nittio minuter och istället för att snegla på tabellen så måste man ta en match i taget, oavsett hur tabellen ser ut. I veckan så har det sett bra ut på FC Rosengårds träningar med fullt fokus och intensitet och vad som är viktigare är att alla är rörande överens om att sviten med två förlustmatcher måste brytas. Man kanske skulle kunnat önska sig ett lättare motstånd än ett formstarkt BW90 men å andra sidan så finns det egentligen ingen önskemotståndare i serien för jobbet ska göras oavsett vem man möter.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand