Inför FC Rosengård Eskilstuna United

Imorgon bjuds det på tidig seriefinal i Damallsvenskan

Imorgon så är det dags för en tidig seriefinal på Malmö IP när tabelltvåan Eskilstuna kommer på besök. Efter att FC Rosengård vann borta mot Kristianstad DFF med 1-2 senast så tog man tillbaka serieledningen, i och för sig bara med en poängs marginal ner till Eskilstuna men ändå. Toppen i Damallsvenskan har så här långt utvecklat sig till ett riktigt getingbo där det skiljer två poäng mellan förstaplatsen och femteplatsen vilket gör morgondagens match om möjligt ännu intressantare. Nykomlingen Eskilstuna är så här långt seriens överraskning och har med tre vinster, två oavgjorda och inga förluster, med en målskillnad på 8-2 lagt sig på andraplatsen. Dom har ett bra försvar och Ass. Tränaren i FC Rosengård Markus Tilly berättar: ”Det blir vår främsta uppgift och nöt att knäcka, hur vi skall luckra upp denna mur, samtidigt som vi skall se upp med farliga kontringar. Eskilstuna kommer med all säkerhet också att vilja spela fysiskt medan vi vill ha en mer passningsorienterad fotboll. Det gäller att gå ut och diktera villkoren och få matchen dit vi vill.”

Eskilstuna har kryssat i sina två senaste matcher, först borta mot Piteå och sedan hemma mot Göteborg förra helgen. I matchen mot Göteborg så tog man ledningen i den 23 minuten men man fick till slut nöja sig med en poäng.

Rosengård återtog initiativet i serien i och med vinsten senast men det hårda jobbet fortsätter. Så här berättar Terese Sjögran om hur veckan och uppladdningen inför söndagens seriefinal:

-Veckan har varit bra, skönt att få en hel vecka med träning innan matchen på söndag. 

inför Kristianstad-matchen fick vi bara ett pass tillsammans på grund av landslagsuppdrag för många spelare, så det känns bra att vi varit samlade hela truppen i veckan.

Vad känner du till om Eskilstuna?

-Jag vet egentligen inte jättemycket om Eskilstuna mer än att dom värvat smart och gått väldigt bra såhär i inledningen av säsongen. Det ska bli riktigt kul att möta dem och se vad de går för! En tidig seriefinal kan man säga.

Vilken typ av match vi kan förvänta oss och vad kommer att bli nyckeln till tre poäng på söndag?

-Det kommer bli en tuff match.. för oss blir det viktigt att ha högt bolltempo, utnyttja det vi är bra på och inte låta dem styra matchen överhuvudtaget. Eskilstuna kommer ner med ett stort självförtroende och kommer säkert spela för att vinna.

Men IP är vårt hus, så välkomna Eskilstuna!

Matchen spelas imorgon klockan 16.00 på Malmö IP.