Inför FC Rosengård – FC Höllviken

I morgon kommer FC Höllviken på besök

Nä det har inte varit en version av 2000- talets ”Tysta leken” då jag missat FC Rosengård tre första träningsmatcher på grund av semester. Men jag kan med glädje säga att nu är jag tillbaka med allt vad det innebär.

Träningsmatcherna för FC Rosengårds herrar rivstartade den 16 februari då man mötte Hyllie IK. Man vann med 2-1 och för att vara den första matchen för säsongen där man dessutom provar en del spelare så får man väl säga att det var ett bra resultat. Nästa träningsmatch kom redan innan en del av FC Rosengårds spelare hade hunnit pusta ut efter Hylliematchen, de mötte Trelleborgs FF på onsdagen och det var ett TFF som kom till match fulla av revanschlust sedan de förlorat sin senaste träningsmatch borta mot Danska Naestved med 5-1. Tyvärr för FC Rosengårds del så studsade TFF tillbaka och vann med 5-1. Så kom helgen och FC Rosengård mötte IFK Trelleborg som fick en tung eftermiddag då FC Rosengård vann med klara 4-0.

I veckan som gått så har FC Rosengård bara koncentrerat sig på träning och även om det är en del skador i truppen så har det sett bra ut så här inför helgens möte mot FC Höllviken. FC Höllviken ja, dom inledde sina träningsmatcher med en förlust mot BK Olympic, vinst mot Staffanstorp och senast så vann dom mot FC Rosengårds seriekonkurrent Torn med 2-3. Inför säsongen 2013 så har FC Höllviken som mål att ta steget upp i Division 2 och man har förstärkt laget för att kunna göra just det.

Så här långt så konstaterar Agim att det är tuffare konkurrens om de sista platserna i FC Rosengårds trupp i år än det var förra säsongen och det innebär att han kommer att ge många spelare chansen att få visa upp sig i morgon. Visst kommer det att märkas att en del spelare är skadade men då är det upp till ersättarna att visa att de har vad som krävs. Spelmässigt så vill Agim se att det givetvis stämmer och att det som man tränat på visar sig ute på planen, både offensivt och defensivt för det är ett bra lag man möter. I morgon vid ungefär fyratiden så har förhoppningsvis en del frågetecken rätat ut sig så att Agim kan jobba vidare inför seriepremiären den 13 april.

Text & Bild: Stephan Lindstrand