Inför FC Rosengård – Fortuna Hjörring

Nu är det snart helg igen och med den så blir det nya träningsmatcher, både på Rosengårds IP och på Malmö IP. På Malmö IP spelar Damerna mot Fortuna Hjörring klockan 15.00.

Efter att man tog en ganska komfortabel storseger med 6 – 0 förra helgen mot LB07 så tar FC Rosengårds damer emot Fortuna Hjörring imorgon.

Fortuna Hjörring leder i skrivande stund den Danska 3F Ligaen och som det ser ut så blir det nog deras år i år om man så säger. Efter tolv omgångar så har Fortuna vunnit elva matcher och spelat en oavgjord med 42 gjorda mål och bara sex insläppta. För den svenska publiken så är kanske Fortuna mest kända för att man mötte Tyresö i höstas där man förlorade med sammanlagt 6-1. Inför morgondagens match så är Fortuna, precis som FC Rosengård, på jakt efter matchformen då man haft vinteruppehåll i den danska ligan sedan mitten på november. Enligt Fortuna Hjörrings hemsida så förväntar dom sig en tuff match och deras tränare Brian Sörensen säger ”Jeg forventer derfor, at vi bliver presset i bund, og er meget spændt på, hvordan holdet håndterer den opgave”. (http://fodbold.fortunahjorringelite.dk/index.php/nyheder/158-klar-til-en-svaer-svensk-test)

FC Rosengård vann som redan nämnts förra helgens match mot LB07 och som lite grädde på moset så var det spelarna från U-19 laget som stod för det mesta av målskörden. Förutsättningarna inför morgondagens match är nästan som inför förra helgens match, fast av lite olika anledningar. Förra helgen så var flera ordinarie spelare iväg på landslagssamlingar men den här helgen har man en del skavanker i truppen så man låter spelare stå över på grund av att man inte vill riskera något. Det kommer att återigen ge chansen för de unga talangfulla spelarna som står och knackar på dörren och om de är lika framåt som i förra matchen så tror jag att Fortunas tränare får rätt i sina förväntningar om morgondagens match.

Text & Bild: Stephan Lindstrand