Inför FC Rosengård – Högaborgs BK

Nu är det snart helg igen och med den så blir det nya träningsmatcher, både på Rosengårds IP och på Malmö IP på Rosengårds IP spelar herrarna mot Högaborg klockan 14.00.

FC Rosengårds herrar spelade sin första träningsmatch för året mot Staffanstorp förra helgen, tyvärr så blev det en förlust sedan man bjudit på 1-0 och det blev väl kanske inte den inledning på säsongen som man önskade. Med lite distans till förra helgens match så frågade jag Hasse vad som var bra och vad som kanske kunde bli lite bättre.

-”Det som stämde bra sist var ändå att vi låg rätt i våra positioner och gjorde ett bra jobb försvarsmässigt. Det var inte många chanser vi bjöd Staffanstorp på och de fick inte till något etablerat spel på vår planhalva som ledde till något. Det var mer omställningslägen vi fick freda oss mot. När det gällde vårt eget spel är där betydligt mer att önska. Till försvar skall sägas att vi inte haft en enda träning där vi nött anfallsspel. Hittills har det endast varit fokus på försvarsspelet.

Nu har vi påbörjat att träna det offensiva spelet och då vill jag ju se att vi gör det vi tränar på. Lika viktigt som att vi har linjer i försvarsspelet vill jag se att det finns tanke och linjer i anfallsspelet. Allt klaffar inte från början utan det är små steg vi får ta – det viktiga är att det går åt rätt håll.

Rent generellt från matchen sist så måste vi vara lite mer rejäla. Mot ett motstånd från lägre division måste vi gå in och ta taktpinnen. Det gjorde vi inte riktigt. Vi försökte men fick ingen rytm i det. Genom för små marginaler i passningsspelet och dåliga mottagningar så blev det ryckigt. Mot ett lag som då försvarar sig så bra som Staffanstorp gjorde så får man liksom börja om hela tiden, mot ett samlat lag. Det måste gå snabbare så att motståndaren inte hinner organisera sig”.

I morgon väntar som sagt match mot Högaborgs BK som spelar i Division 2 Västra Götaland och jag frågade Hasse lite om hur förberedelserna ser ut och vad han kanske vill se en förbättring av jämfört med matchen mot Staffanstorp.

-Till helgen mot Högaborg så hoppas jag vi kan vara lite hetare. Bättre koncentration och lite mer djävlaranamma så får vi ett bättre flyt i spelet. Tror nog att matchen mot Högaborg kommer vara lite mer fram och tillbaka och i ett högre tempo. Det blir lite mer omställningslägen för båda lagen och att de står nog inte så lågt som Staffanstorp gjorde. Det gör att vi förhoppningsvis kan ha både ett bra etablerat spel men även möjlighet till ett djupledsspel.

Vi tränar för övrigt nu i veckan för första gången på helplan och det är ju oftast som så att ”som man tränar spelar man”. Vi har bara kört på halvplan och en hel del intensivspel 5 mot 5 – då är det lätt att det blir mycket kortpassningsspel första gången man kommer ut på en hel fotbollsplan. Matchen mot Högaborg kanske är lite mer av en värdemätare än vad matchen mot Staffanstorp var, utan att för den sakens skull förringa Staffanstorps insats. Vad jag menar är att Högaborg också spelar i tvåan och om inte killarna tar fram det ”jävlaranamma” som Hasse pratar om så finns risken att det blir en lång eftermiddag på Rosengårds IP, fast å andra sidan så spelar ju FC Rosengårds herrar bättre ju bättre motstånd man möter. Av någon konstig anledning.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand