Inför FC Rosengård – IFK Malmö

FC Rosengård – IFK Malmö, Rosengårds IP kl 14.00

I morgon så möter FC Rosengårds herrar IFK Malmö på Rosengårds IP klockan 14.00 och jag frågade Hasse vad man gjorde bra i den senaste matchen och framförallt om vad som kan göras bättre:

-”Matchen mot Eskilsminne blev en tuff och tight tillställning. Det som var bra där var att vi vinner matchen med 2-1 och det är alltid gott att vinna, även om det inte ser 100%igt ut hela matchen så är det en styrka att stå där som segrare. Första halvlek var riktigt bra, den andra halvleken däremot lämnar mer att önska. Eskilsminne är också ett bra spelande lag.

Vi står också upp bra för varandra. Vi är tuffa i närkamper och förmodligen drar på oss fler frisparkar än motståndarna men jag gillar inställningen. Vi snackade om att inte ”släppa en djävel över bron” och det gällde verkligen i första halvlek. Att sen ha 2 forwards som visar vägen längst fram hjälper. Totalt sett är det väl något vi måste utveckla. Vi vill äga bollen lite mer, vill även kunna flytta upp spelet på motståndarens planhalva och trycka tillbaka dem. Det får vi slipa på närmsta veckorna.”

Matchen mot IFK Malmö kommer att bli intressant av olika anledningar och inte minst för att IFK Malmö är en av förhandsfavoriterna till att vinna Division 3 den kommande säsongen. Sedan så har flera spelare i IFK Malmö har ett förflutet i FC Rosengård vilket inte gör matchen mindre intressant. Deras Assisterande Tränare Björn Ågren har även han ett förflutet hos FC Rosengård och han bekräftar att IFK’s målsättning är att avancera i seriesystemet ”med eller utan kval”.

Han fortsätter: ”Vi har oerhört duktiga spelare och det gäller att vi som tränare kan få dem att ha rätt attityd och inställning varje vecka! Vi har spelat mot Höllviken 0-4 och Torn 2-2, era seriekonkurrenter och gjort bra prestationer mot dem så Vi tar steg åt rätt håll hela tiden”. Tyvärr så har IFK Malmö haft en del skadebekymmer under försäsongen men man är på väg åt rätt håll och det har ju inte minst synts genom deras insatser på fotbollsplanen. Så hur ser Björn på den kommande matchen?

–” Vi vill fortsätta att göra en bra prestation mot FCR och jobbar med detaljer i offensiven samt defensiven fortfarande. Självklart går vi för vinst men det är inte det primära”.

FC Rosengård har inför helgens match gjort bra ifrån sig i de senaste träningsmatcherna även om man kanske inte varit felfria över nittio minuter och så här går Hasses tankar inför helgens match:

-”IFK är en av favoriterna i div 3 så det kommer att bli en tuff match. Vi har en del spelare tillbaka i träning och som förhoppningsvis är redo för årsdebut. Det är Valentino Lai och Alvedin Nezirovac som har kommit igång igen efter skador och båda kommer att få speltid på lördag. I övrigt vill jag att vi fortsätter att uppträda som ett lag och jobbar tillsammans. Förhoppningsvis kan vi även få längre anfall där vi får motståndaren att springa lite mer samtidigt som vi har kontroll på bollen. Vi har tagit små steg framåt de senaste matcherna och jag vill att vi tar ytterligare ett steg i rätt riktning. Men det krävs disciplin och rätt inställning från var och en.”

Missa inte matchen imorgon på Rosengårds IP klockan 14.00

Text & Bild: Stephan Lindstrand

(Foto: Arkiv)