Inför FC Rosengård-Kopparbergs/Göteborg FC

Efter förlust med 1-2 mot TYresö FF i senaste omgången av Damallsvenskan tar nu FC Rosengård emot Kopparbergs/Göteborg på Malmö IP. Kom och se fotboll i världsklass och heja fram FC Rosengård till en seger i Damallsvenskan!

Assisterande tränare Markus Tilly kommenterar inför matchen,

-Vi kommer in till hemmamatchen mot Kopparbergs/Göteborg med två riktigt bra matcher i bagaget, må vara att insatsen mot Tyresö inte genererade poäng men det fanns ändå massor av goda ting att plocka med sig. Det största utropstecknet var Zecira Musovics målvaktsspel som var lugnt och av god kvalité. En stormålvakt i vardande månde?

Matchen mot Tyresö var en duell mellan två verkligt välorganiserade lag, mellan två lag som känner varandras styrkor innan och utantill, mellan två lag som verkligen inte vill förlora mot den andre. En rimlig utgång hade varit ett kryss, denna gång drog Tyresö det längsta strået, trots att vi gjorde en bra instats.

Senaste hemmamatchen mot Eskilstuna var vi riktigt nöjda med och framförallt sista timmen av de 90 minuterna var bra. Ett bortalag som är bra organiserat och farliga i omställningarna men som vi lyckades neutralisera helt och spelade stundtals ut i synnerhet den sista halvtimman.

Dagens motståndare är ett hårt! satsande lag som bytt tränare inför denna säsong, från Torbjörn Nilsson till Stefan Rehn. Man har också byt ut stora delar av laget och plockat in kvalitetsspelare så som Manon Melis och Lieke Martens, båda holländskor och känner således varandra bra från landslagsspel. Martens som framspelare och Melis som djupledsslöpare är en kombination som vi får se upp med idag!

I vårt eget spel gäller det att vi har god rörelse och ett snabbt passningsspel på ett och två tillslag och att vi varierar bollar framför motståndarnas backlinje med sådana bakom. Dessutom är det fokus på att hitta rätt i positionsspelet i vårt försvarsspel och täcka upp för varandra.

Årets damallsvenska är jämnare än någonsin, det skiljer två poäng mellan lag 2 och 9. Många lag kan slå varandra vilket borgar för en oviss och spännande höst. Det lag som vinner dagens batalj har en god möjlighet att vara med i striden framåt höstkanten.

Välkomna!

Malmö IP 1 juni kl: 14.45