Inför FC Rosengård – Kvarnby

Efter ett par veckors ledigt så sätter Division 2 Östra Götaland igång imorgon igen när Kvarnby IK kommer till Rosengårds IP.

Så här inför upploppet på serien så har FC Rosengård lyckats spela till sig ett försprång på sju poäng ner till jagande Höllviken och Karlskrona så man har ett gyllene utgångsläge nu när det börjar dra ihop sig igen. Tyvärr så är det en lite haltande tabell då FC Rosengårds bortamatch mot Ljungby avbröts på grund av regn vid ställningen 2-0 till hemmalaget, den matchen kommer att återupptas vid ett senare tillfälle.

Kvarnby IK har så här långt spelat ihop sjutton poäng på 14 matcher efter att man haft en motig vår men man avslutade trots allt våren med en derbyseger mot LB07. När FC Rosengård och Kvarnby möttes i den andra omgången i våras så slutade matchen 2-4 till FC Rosengård efter en tät historia där lagen följdes åt till 2-2 men Rosengård kunde tack vare två mål under matchens sista åtta minuter plocka med sig de tre poängen. Matcherna mellan FC Rosengård har under de senaste säsongerna varit täta uppgörelser och det finns ingen anledning att tro att morgondagens match kommer att bli annorlunda av ett par anledningar. Den första är så klart att ett derby är ett derby med allt vad det innebär, det spelar ingen roll hur tabellen ser ut eller hur senaste matchen gick. Ett derby spelar man för att vinna punkt slut. Den andra anledningen, om nu den första inte räcker, är att alla vill vinna över en serieledare.

En säsong kan vara både upp och ner men om man har lyckats slå serieledaren så har man ändå lyckats klara sig på något sätt från att den gångna säsongen varit ett totalt fiasko. Skulle man sedan göra det mot ett lag som bara tappat poäng mot ett annat lag i serien så blir det ännu lite större och det är där FC Rosengård kommer in i bilden.

Av de tretton matcherna som FC Rosengård spelat, eller som man spelat färdigt är det kanske bäst att tillägga, har man bara förlorat en. Det var bortamatchen mot Höllviken där man efter att ha dominerat den första halvleken och gått till halvtidsvila med 0-2 till slut förlorade med 3-2. I övrigt så har killarna plockat trepoängare efter trepoängare tack var hårt arbete och fullt fokus på den kommande matchen. ”En match i taget” och ”vi fokuserar på vårt” är ett par välprövade gamla klyschor som man tar till i brist på något bättre men samtidigt så är det precis så man måste jobba för det kan vara lätt att luras in i någon falsk trygghet om att det kommer att lösa sig. Det är lätt att bli bekväm när det går bra men det finns tretton lag till i serien som bara väntar på att få påminna serieledarna om att det inte kommer att bli en enkel resa fram till oktober och den sista omgången. Men om man fortsätter att jobba på den inslagna vägen så kommer hösten att bli lite mindre mörk och trist, åtminstone om man håller på FC Rosengård.

Matchen mellan FC Rosengård och Kvarnby spelas imorgon 26/7 på Rosengårds IP med start 14.00