Inför FC Rosengård – Linköpings FC

Så här långt är FC Rosengårds facit tretton vinster, noll oavgjorda och bara en förlust med sex matcher kvar att spela så det är ingen direkt underdrift när man säger att det ser bra ut. Imorgon möter FC Rosengård Linköping på Malmö IP och så här går Markus funderingar inför matchen:

Vilken härlig känsla det var när domaren blåste av seriefinalen förra tisdagen borta mot Örebro.

Vi lyckades vinna med 1-0 sedan ett fint högerkantsanfall avslutades fint av Marta, briljant framspelad av Ramona. Nu öppnade vi upp en 6-poängsledning i tabellen som blev nio när Vittsjö slog Örebro. Men vi tar en match i taget och vi står inför ett nytt toppmöte, mot Linköping. Ett lag som är det enda som vi förlorat mot i år utöver de 13 segrar som vi har tagit.
Linköping är bättre än tabelläget på grund av att de har haft stora skadebekymmer som nu i stort är förbi. Detta har också resulterat i en svenska cupen-titel och flera segrar i serien på sistone.
Det gäller att se upp med bland annat Pernille Harder och Stina Blackstenius samt att lyckas hitta nycklar att dyrka upp deras försvar med. Efter Örebro har vi haft en träningsvecka där vi kunnat fila på olika detaljer och vi känner oss väl förberedda inför dagens batalj.”