Inför FC Rosengård-Umeå IK

På söndag, 8 juni,  tar FC Rosengård emot Umeå IK FF på Malmö IP kl. 15:00.

Markus Tilly, assisterande tränare FC Rosengård, kommenterar:

– Vi har känt på träningarna att formen varit i antågande de senaste veckorna. Det har vi också fått kvitto på i de senaste matcherna som resulterat i två hemmasegrar, mot Eskilstuna och Göteborg, med tre- respektive fem noll. Där emellan så presterade vi bra fotboll mot ett riktigt starkt lag, Tyresö, men där marginalerna var emot oss. Senast mot Göteborg spelade vi stundtals en propagandafotboll och segern kunde ha varit ett par mål större.

Startelvan har kunnat vara i stort sett den samma och vi har varit förskonade från skador, vilket såklart ger trygghet och stabilitet i spelet. Det ger möjlighet att jobba med detaljer i spelet såväl defensivt som offensivt.

Umeå är ett lag som byt tränare till i år och gjort det riktigt bra, man har under Joakim Blomqvist fått bygga ett lag i lugn och ro och detta börjar nu ge frukt med en ny tränare. Framförallt är det defensiven som imponerar, endast tre insläppta mål på 7 matcher är verkligen ett bra facit. Emma Berglund, som skadade knät i fjol är nu tillbaka och verkar ge stadga och rutin åt västerbottengänget.

Framåt är det spännande namn som UIK kan mönstra, Jenny Hjolman och Lina Hurtig är två unga, hungriga svenska spelare som jobbar hårt och som också levererar poäng framåt.

På mitten har laget starka närkampsspelare som gör det trångt och tufft för motståndarna att hitta genom den lagdelen.

Ska vi vara lyckosamma i dagens seriefinal så krävs det att vi kommer upp i samma nivå som senast mot Göteborg. Vi ska ha tålamod men också bolltempo i passningsspelet, hota Umeå både framför och bakom deras backlinje. Vi ska överbelasta och sätta försvarsspelarna i valsituationer som de förhoppningsvis inte klarar av att hantera.

Defensivt ska vi hantera Umeås styrkor genom att ha ett bra återerövringsspel och prioritera ett kompakt lag. 

En spännande match som vi är väl rustade för.