Inför FCR – FKK

Imorgon är det hemmapremiär!

I morgon så möter FC Rosengård FK Karlskrona i lite av en måstematch. Efter förlusten senast så gäller det att komma tillbaka in i på vinnarspåret och det är egentligen det perfekta tillfället att göra det i hemmapremiären.

Klart är, i alla fall enligt oddsmakarna, att FC Rosengård är stora favoriter men matchen ska som bekant spelas också och jag är inte helt övertygad om att spelarna i Karlskrona ser sig som det sämre laget. Karlskrona har varvat bra resultat med dåliga under försäsongen men det mest noterbara är nog att man vann mot Torn i den sista träningsmatchen innan seriestart. I premiären gick det sämre då man förlorade hemma mot Lindsdals IF. FK Karlskrona har ett enligt egna uppgifter ganska orutinerat lag då flera spelare saknar erfarenhet från Division 2 men det dom saknar i rutin tar dom igen med kämpaanda, inte helt olikt FC Rosengård förra säsongen.

För FC Rosengård behöver som sagt hitta tillbaka till vinnarspåret igen och det har man jobbat hårt för att göra hela veckan då man haft bra träningar. Ingen i truppen var nöjd med resultatet mot Torn och det kommer dom att ta med sig till matchen imorgon då de hatar att förlora. Men tyvärr så är det så enkelt att om man inte jobbar i nittio minuter så vinner man inte heller matcher, med marginalerna på sin sida eller utan dem. I morgon vill jag se Rosengård spela som jag vet att dom kan och som dom visat upp vid ett flertal tillfällen, med ett snabbt rörligt och aggressivt spel över hela planen. Jag har sett dom snurra runt med motståndare som bålgetingar där alla jobbat för varandra och motståndarna har mest varit statister, det vill jag se och säkert de som följer laget också. Det är dags att kavla upp ärmarna och jobba hårt för jag tror att om man jobbar hårt så får man även marginalerna på sin sida och det är ju inte helt fel.