Inför FCR – Karlskrona

FC Rosengård möter FK Karlskrona imorgon kl 14.00

Imorgon är det dags för en ny match i Division 2 Östra Götaland när FK Karlskrona kommer på besök. Karlskrona har varit lite av en överraskning den här säsongen då man inför lördagens match ligger på fjärdeplats i tabellen. Förra säsongen slutade Karlskrona näst sist i serien men man lyckades genom kval att hålla sig kvar i tvåan. Så här långt in i säsongen så har Karlskrona vunnit tre matcher, förlorat två och i deras senaste match så spelade man oavgjort, 0-0 hemma mot LB07. Karlskrona är ett lag som vill mycket och de är, enligt deras hemsida, absolut inte nöjda med att spela oavgjort inför sin hemmapublik. På bortaplan så har Karlskrona vunnit en match och förlorat en, segern kom mot Berga med 1-3 och sedan förlorade man mot Höllviken med 1-0.

För FC Rosengårds del så har man förutom sex raka segrar även passat på att slå ut Staffanstorps GIF ur DM i veckan som gick.

FC Rosengårds Emmanuel Okine var en av målgörarna mot Staffanstorp och jag frågade honom lite inför helgens seriematch:

-Vi är i bra form men vi måste fortfarande vara fokuserade och ta oss an varje match som om det vore en seriefinal. På frågan vad han tycker om Karlskrona så säger Emmanuel att det är ett bra lag som är tuffa att möta, fast det är å andra sidan vi också, tillägger han.

Nyckeln till tre poäng imorgon, berättar han ”är att alla är fullt fokuserade och inte tappar koncentrationen och de som kommer för att se matchen imorgon kommer att få se ett hårt arbetande FC Rosengård. Det kommer att handla om disciplin och engagemang från hela laget.”

Matchen imorgon är den första av tre där man möter lag som ligger topp fem, det är som sagt Karlskrona imorgon, Höllviken borta nästa helg och sedan väntar ett nytt derby på hemmaplan mot LB07.

Emmanuel tycker inte att det finns någon match som egentligen är viktigare än någon annan för i slutändan så handlar det om att ta tre poäng. Han fortsätter; att vi sedan vunnit sex raka matcher beror inte på tur eller lyckliga omständigheter, det finns inget lag i den här serien som kommer att ge oss något gratis.

Så vad skulle hindra FC Rosengård från att ta tre poäng imorgon?

-Inget kan hindra oss från att ta tre poäng imorgon och sju raka vinster.

Matchen kommer att spelas på Rosengårds IP med start klockan 14.00, missa inte den.

Text & Bild: Stephan Lindstrand