Inför FCR – KIF Örebro

På onsdag så tar FC Rosengård emot KIF Örebro.

På onsdag så blir det ”återträff” med KIF Örebro som tyvärr drog det längsta stråt när lagen drabbade samman tidigare i våras i Svenska Cupen. Örebro vann mötet med 1-2 efter att man slagit in segermålet i den 90 minuten och onsdagens möte blir en bra chans till revansch. När lagen möttes förra säsongen i serien så slutade med en oavgjord, 0-0 på bortaplan och en hemmaseger för FC Rosengård med 4-2.

I år så har FC Rosengård fått en smakstart i serien då man tagit två raka segrar men man måste hålla fötterna stadigt på jorden som Markus också poängterar:

-Vi har fått en bra start på serien med två raka segrar och 11-1 jämfört med fjolårets 4poäng och 3-2 efter två omgångar. Dock ska vi inte sväva iväg då vi mött, förmodligen två av de tre sämsta lagen (Jitex) i serien. Ifjol hade vi Piteå borta i omgång två, som ju besegrade tippade topplaget Linköping i årets premiär. Spelet som vi presterat hittills har inte nått några höjder och vårt försvarsspel sist mot Vittsjö var inte lysande. Trots detta två segrar vilket ju såklart är starkt. I nästa match väntar Örebro, som vi förlorade mot för några veckor sedan i cupen. Det är ett HELT annat motstånd än det vi mött i de inledande bataljerna. För att knipa tre poäng i den matchen krävs att vi höjer oss ett snäpp, eller kanske tom ett par snäpp.

Med två segrar och en hygglig målskillnd på 11-1 så undrar man vad som, om möjligt, skulle kunna göras bättre?

Markus berättar: -Förbättringsmöjligheter från de inledande omgångarna är som jag var inne på vårt försvarsspel där vi tillät Vittsjö att göra ett mål men också skapa ytterligare en riktigt vass chans och det har vi inte råd med mot bättre motstånd. Man skall också komma ihåg, trots storsegern, så stod det ”bara” 3-1 när endast tio minuter återstod, så effektiviteten på de knappa 30 avsluten var sisådär framtill kanonaden i slutet.

Så hur bra koll har man på KIF Örebro?

-Vi har väldigt bra koll på Örebro från fjol, då de har samma tränare i år och i stort sett samma lag. Vi mötte dem också i cupen som jag tidigare nämnde. Vi har också folk på plats när de möter Jitex under fredagen. Dessutom har vi tillgång till deras inledande matcher på DVD.

Så vilken typ av match kommer vi att få se på onsdag?

-På onsdag blir det definitivt ingen målorgie utan snarare mer tillknäppt och kamp på mitten. Örebro är välorganiserade och svåra att få hål på. Det krävs en toppenprestation för vårt vidkommande för att bärga tre nya pinnar.

 

I pausvilan så kommer Oscar Zia som är känd från bland annat Melodifestialen att uppträda så missa inte en helkväll på Malmö IP med matchstart klockan 18.45.