Inför FCR – LB07 (Uppd)

Idag möter FCR’s herrar LB07 på Limhamns IP klockan 15.00

Efter förlusten mot Lunds BK med uddamålet så är dags för killarna att ta nya tag idag då man möter seriekonkurrenten LB07.

Så här långt under försäsongen så har Rosengård i blandat och gett, man har gjort riktigt bra insatser som till exempel matchen borta mot Kristianstad där motståndarna inte hade en riktig chans förrän i slutminuterna. Man gjort minst sagt sämre insatser där kanske matchen mot iFK Malmö var ett lågvattenmärke sedan så täcker de andra träningsmatcherna in den resterande delen av skalan. Men och det är ett stort men, oftast så är anledningen till varför det går bra lika enkel som till varför det går dåligt och jag misstänker att den stavas ”träningsmatcher”. Om inte träningsmatcherna hade funnits så hade inte tränarna haft någon möjlighet att testa spelare och taktiker samtidigt som nya spelare får en chans att lära sig hur sina lagkompisar agerar på planen och det kanske inte alltid är det lättaste. Ska man sedan krydda det hela lite så blir det lite skador och småskavanker under resans gång som det också ska tas hänsyn till villket så klart kan störa vid laguttagningarna.

Så är jag orolig inför säsongen även om det gått sådär? -Inte ett dugg, ibland så kanske inte den rätta motivationen infinner sig i en träningsmatch men när väl domaren visslar igång säsongen 2014 så är killarna redo. Och de som minns förra årets träningsmatcher så var det också lite blandade resultat men när serien summerades så slutade FC Rosengård på andraplatsen.

LB07 har inför morgondagens match mött flera division 2 lag under försäsongen med blandat resultat, bland annat så har man spelat oavgjort borta mot Torn, förlorat borta mot Ljungby och i deras senaste match så mötte man FC Höllviken i en match som slutade oavgjort.

Så här berättar Hasse om veckan som gått:

-Vi har en del skador som spökar i truppen. Erol Demir har varit utanför pga av en fotledsskada för ca 1 månad sedan, han börjar närma sig comeback i träningen och vi hoppas han är redo när vi åker till Turkiet på torsdag. Emmanuel och Ali har också skador som spökar, men även dessa hoppas vi är fit for fight när vi åker på träningsläger. Vi har haft en bra vecka där vi i tisdags fick ett kvitto på vart vi står konditionsmässigt då vi gjorde ett Jojo-test tillsammans med fystränaren Johanna Sjögren. Skönt att se att killarna lyft sig en bra bit sen förra gången i mitten av januari. Det var riktigt bra inställning på det här testet. Killarna pressade sig så långt de kunde och visade att de ville nå de här målen vi talat om.

Idag ställs man alltså mot seriekonkurrenten LB07 och med spelade träningsmatcher i gott minne så frågade jag Hasse hur tankarna går inför matchen:

När det gäller LB07matchen så gäller det för oss att klättra upp ett par pinnhål när det gäller inställning och koncentration. Var och en som spelar måste vara fokuserad och gör vad som förväntas i den position de spelar. Det behöver inte vara så komplicerat utan mycket handlar om att göra det enkla – hålla sin position och spela enkelt, inte välja det svåra alternativet. I de senaste matcherna har vi inte varit med när matcherna börjat utan vi har gjort en del misstag som motståndarna utnyttjat direkt. Jag vill se att vi inleder oerhört koncentrerat och väljer den enkla passen. Att komma in i matchen på ett bra sätt och därmed hitta trygghet. Därefter kan vi börja spela ut och variera svårighetgraden i vårt spel. I de senaste matcherna har vi bjudit på för mycket i början, därefter har vi iofs spelat upp oss men det har ändå varit så dags och vi har inte nått hela vägen.

Hur viktigt är resultatet, även om det är en träningsmatch då det är en kommande motståndare i serien?

Att vi möter just LB07 är ju intressant. Seriekonkurrenter då de ramlade ur div 1 förra året. Har väl tappat en del rutinerade killar och spelar nu med unga hungriga killar. De har gjort imponerande resultat med tex oavgjort mot både TFF och Höllviken. Självklart blir det en tuff match för oss men samtidigt bra att få en bild på hur ett lag från serien spelar. Prestige eller ej, men vi vill prestera så bra som möjligt och visa de andra lagen att vi blir att räkna med i år. Sen delas det ju inte ut några poäng i den här matchen utan det viktigaste är fortfarande att vi gör vad vi ska på plan – inte resultatet. Jag vill se att vi agerar som tränat både vad gäller försvars- som anfallsspelet.

Text& Bild: Stephan Lindstrand