Inför FCR – Lindsdal

I morgon står Lindsdal för motståndet på Rosengård IP

I morgon så gästas FC Rosengård av en av favoriterna till att vinna Division 2 Södra Götaland den här säsongen; Lindsdals IF. Lindsdal slutade på en tredjeplats i den Östra upplagan av division 2 förra säsongen med bara tre förluster på tjugotvå matcher. I år så har det gått lite sådär för Lindsdal då de vann premiären borta mot Karlskrona, förlorade rejält hemma mot Nike med 0-4 och spelade sin senaste match oavgjord mot Ljungby på hemmaplan. Med lite snabb huvudräkning så har Lindsdal skrapat ihop fyra poäng och ligger på en åttondeplats i tabellen.

Inför dagens match så har FC Rosengård skrapat ihop fyra poäng efter tre omgångar. FC Rosengård hade en tuff bortapremiär mot Torn som man förlorade, sedan tog man emot Karlskrona på hemmaplan och lyckades vända ett underläge till oavgjort. I helgen som gick så mötte Rosengård Nike där man efter en ordentlig kämpainsats lyckades vinna och då spelade man inte ens bra om man ska tro Nikes hemsida. Tyvärr så hade segern ett pris i form av att båda FC Rosengårds mittbackar fick kliva av skadade. Inför dagens match så skiljer det tre poäng mellan andraplatsen och åttondeplatsen vilket kan göra dagens match till lite av en skiljeväg för både FC Rosengård och Lindsdal då båda lagen har chansen att haka på i toppen eller om man vill, riskerar att tappa mark till toppen. Det som motivation tror jag kommer att bädda för en bra match idag tillsammans med det faktum att Rosengård fick upp farten och gjorde en bra kollektiv insats mot Nike vilket man säkerligen tar med sig till den här veckans hemmamatch.

FC Rosengård har förutom den magra poängskörden haft en tung inledning på säsongen då man har haft stora problem med skador. Men enligt lagets medicinska expertis så kan flera av skadorna bero på den långa vintern i kombination med spel på både natur- och konstgräs, men på den positiva sidan så har kön till massagebänken krympt efter hand och förhoppningsvis så kan man klara dagens match utan att dra på sig fler skador.