Inför FCR – Nosaby

Imorgon kommer Nosaby till Rosengårds IP
Imorgon är det dags för FC rosengårds tredje match på en vecka i Division 2 Östra Götaland, man kommer att ta emot Nosaby på hemmaplan. Nosaby har så här långt haft en tung säsong och laget parkerar i botten av Div 2 med tolv poäng efter arton omgångar. Inför morgondagens match så måste dom i princip spela för att få med sig en poäng för att ha en chans att klara sig kvar i Division 2 och det gäller att man från Rosengårds sida inte underskattar motståndet för att då finns chansen att dom får med sig en poäng hem. I de tre matcher som Nosaby vunnit i år så har man slagit Hässleholm på bortaplan, Lindsdals IF hemma och i förförra omgången så slog man tabelltrean Karlskrona hemma. Med andra ord så är Nosaby ett lag som har möjligheten att överraska och det är ett lag som egentligen inte har något att förlora imorgon då FC Rosengård får ses som storfavorit. Även om Nosaby bara skulle få med sig en poäng imorgon så skulle dom antagligen se det som en liten seger. Det gör att dom kan spela utan press imorgon och det kan vara svårt nog att möta ett sådant lag.
Senast lagen möttes i våras i Kristianstad så vann FC Rosengård med 1-3 och målen gjordes av Emmanuel, Sadat och Dennis.
FC Rosengård har som bekant jobbat sig ur en kortare svacka och efter vändningen borta mot Ljungby så är man definitivt tillbaka på rätt spår. Efter vändningen mot Ljungby så haglade superlativen över killarna och det nämndes bland annat Superettanklass, fast även om det ser bra ut så är man inte riktigt i mål än. Men av någon anledning så tror jag inte att det blir någon underskattning av motståndet imorgon eller att man svävar iväg efter vändningen mot Ljungby. Snarare är det ett bevis, eller ett kvitto om man så vill, på att man kan spela riktigt bra fotboll när alla jobbar för laget och är hundraprocentigt fokuserade. Som jag nämnde innan så har FC Rosengård hittat tillbaka in på rätt spår och det gäller att fortsätta på den inslagna vägen imorgon mot Nosaby, matchen börjar 14.00.