Inför FCR – Prespa del 2

Imorgon klockan 1400 spelas det riktiga Malmöderbyt

Inför säsongen så talades det om att Prespa Birlik är en av favoriterna och det är något som Agim håller med om enligt Sydsvenskan men så här i inledningen får man väl säga att de har underpresterat. I premiären så mötte Prespa FC Höllviken på bortaplan och man fick med sig en poäng efter att man spelat oavgjort. I deras senaste match så mötte man LB07 hemma och förlorade. För er som läste gårdagens artikel inför derbyt så är Agim och Prespa allt annat än nöjda med resultaten och morgondagens derby så kommer FC Rosengård att få möta ett revanschsuget Prespa Birlik. FC Rosengård, som också nämns som en av favoriterna i år har, som de flesta känner till vid det här laget, inlett säsongen med två raka vinster. Man vann premiären hemma mot Ljungby med 1-0 och förra helgen så vann man derby mot Kvarnby med 2-4 på bortaplan. Självklart så är det en perfekt inledning och då spelet stundtals har haltat så är det ett klart styrkebesked att lyckas vinna två tuffa matcher. Som en jämförelse med förra säsongen så blev det som bäst oavgjort i den typen av matcher så FC Rosengårds lägstanivå har höjts av ett par anledningar. Till att börja med så har de unga spelarna har mognat så klart, vissa är inne på sin tredje säsong i klubben och man ser att dom utvecklats som spelare. En annan anledning är att nyförvärven i år har varit antingen talanger som ökar konkurrensen om platserna eller så är det spelare som kan gå rakt in i en startelva. Den sista anledningen är tränarduon Hasse och Gezim som tog över truppen i vintras och gjort ett jättejobb med att spela ihop laget med allt vad det innebär med nya spelare, ny taktik och till en viss del ett nytt tänkande. Så här dagen innan derbyt så frågade jag FC Rosengård Assisterande tränare Gezim Osmani, med ett förflutet i Prespa Birlik, hur tankarna går inför matchen:

”Vi möter på lördag ett sårat och revansch suget Prespa som nog hade räknat med att ha fler poäng än vad dom har i dagsläget. Prespa är ett individuellt och känslomässigt starkt lag som kan göra livet surt för en om allt stämmer för dom,så vi vet vad som väntas göras utav oss. Vi har respekt för dom som alla andra lag vi möter men vi är inte rädda för någon,vi är själv våra största motståndare. Men det ska bli kul med ytterligare ett derby och hoppas det kommer mycket publik för det är två duktiga lag som kommer ställas mot varandra.”

Hur ser ni på inledningen på säsongen?

”Vi har haft en fantastiskt inledning poängmässigt så här långt men vi vet att vi kan så mycket bättre spelmässigt,jag hoppas att vi till lördagen tar oss upp ytterligare en nivå för det lär krävas. Senast mot Kvarnby hade vi både bra och sämre perioder,det är en sak vi jobbar med hela tiden att försöka bibehålla en jämnare lägstanivå under hela matcher. Vi vinner och ska inte skämmas för det,för det var vi som var dom som visade mest på plan.”

Hur har veckan och upptakten till derbyt sett ut?

”Efter matchen mot Kvarnby så har vi haft en bra träningsvecka med självförtroendet på topp och många leenden som det ska vara efter en sådan inledning på serien som vi haft. Men vi har haft full fokus på lördagens match direkt efter slutsignalen i måndags och det ser jag som positivt i detta laget,att aldrig vara nöjt utan istället vilja mer.”

Vad kommer att bli nyckeln till tre poäng?

Vi ser lördagens match som en utav 26 som ska spelas,så vi är lugna och ödmjuka inför uppgiften och stressar inte upp oss för att det är ett derby mot Prespa. För att ta 3 poäng i denna matchen så måste man visa MOD och tro på det man gör men som alltid i derbyn så kan det vara små marginaler som kan avgöra så den som är bäst på att minimera sina misstag kan stå som vinnare på lördag eftermiddag.

Du var i prespa förra året hur blir det att möta ditt gamla lag?

”Jag har varit med att ta Prespa från div 6 till div 2 både som spelare och ledare och det är något som jag är otroligt stolt över och ingen kan ta ifrån mig. Det ska bli jävligt kul att möta sina gamla vänner och en klubb som stått mig nära men när domaren blåser på lördag så är vi inga vänner under 90 min. Prespa är ett bra lag som förtjänar respekt men absolut ingen rädsla som jag sa innan.”

Vad är är Prespas starka och svaga sidor?

”Man lever mycket på det individuella och entusiasmen så det gäller för oss att vara 100 % för att lyckas med vårt uppdrag på lördag. Men även dom som alla andra lag har svagheter som vi vet mycket väl om,jag hoppas att vi på lördag kan blotta deras svagaste sidor men det är inget jag berättar här.”

Derbyt kommer att spelas imorgon klockan 14.00 på Rosengårds IP missa inte den!