Inför FCR – Torn

I morgon så möts FC Rosengård och Torn klockan 14.00 på Rosengårds IP

Imorgon så spelar FC Rosengård den sista seriematchen för säsongen när man tar emot Torns IF på Rosengårds IP. Torn ligger för närvarande på andraplatsen, två poäng bakom serieledande Oskarshamn efter att man tagit en del bra segrar mot övriga mittenlag. Redan innan serien startade så talades det om att det skulle bli riktigt jämnt och det har fortsatt hela säsongen då alla lagen har plockat poäng av varandra så det är inte direkt förvånande att serien avslutas på samma sätt. Så här inför matchen så har Torn chansen att vinna serien även om den är liten då Oskarshamn måste förlora sin match mot redan nedflyttningsklara Sölvesborg.

Det talas om att man själva ska göra jobbet och inte bry sig om andra resultat och det är så jag tror att Torn tänker inför morgondagens match. För FC Rosengårds del så tar man andraplatsen vid seger imorgon, vill det sig illa så kan man rasa ner till femte eller sjätteplatsen, beroende på andra resultat förstås. Det gäller bara att göra jobbet så brukar det kunna ordna sig.

Så då är frågan vilket av lagen som får fira trepoängaren imorgon? Så här långt under säsongen så har FC Rosengård haft svårt att plocka trepoängare på hemmaplan vilket kan tyckas gynna Torn imorgon men då dom bara vunnit två matcher så här långt under säsongen på bortaplan så blir man inte direkt klokare av att kolla hemma/ bortastatistiken.

Men om man kollar formen då? Jo, Torn har vunnit två av sina tre senaste matcher då man först slog Sölvesborg hemma sedan förlorade man borta mot Prespa innan man förra helgen slog Hässleholm på, just det, hemmaplan. Rosengårds insats under hösten är det inte så mycket att säga om, förlustnollan är intakt och i de tre senaste matcherna så spelade man oavgjort borta mot Lindsdal, vann hemma mot Nike och senast så vann man borta mot Karlskrona.

Jag skulle säga att vågskålen tippar över lite i FC Rosengårds favör. Sedan så vet jag att dom vill ha revansch för 2-1 förlusten i våras så motivationen finns där utan tvekan. Efter att det gått upp och ner i tabellen under säsongen så har killarna chansen att revanschera sig imorgon och sluta på en andraplats, det betyder inte så mycket mer än äran då det bara är segraren som tar steget upp i Ettan men det skulle ge ett bra avslut på säsongen 2013 och en perfekt början på säsongen 2014. Vad jag tippar? Gissa.

Text & Bild: Stephan Lindstrand

 

 

 

{gallery slider=boxplus.carousel}fcr_karlskrona_2013{/gallery}