Inför Hässleholm – FC Rosengård

Fast om man ska hårdra det så är det ingen av de kvarvarande matcherna som kommer att bli något annat än stentuffa då man måste ta trepoängare för att om möjligt sätta press på serieledande FC Höllviken.
Så här är läget inför helgens matcher; på lördag möter Höllviken Lindsdal på bortaplan och man får väl utgå ifrån att dom trots en lång resa åker hem med tre poäng. Det innebär att Rosengård måste ta tre poäng på söndag för att inte Höllviken ska utöka sitt försprång.
FC Rosengård har i sina tre senaste matcher vunnit en borta mot Karlskrona med 0-2, förlorat hemma mot Höllviken med 0-4 och i måndags så spelade man oavgjort mot LB07, 0-0. Men man har haft det tungt ända sedan serien vände och under hösten så har man vunnit två, spelat två oavgjort och förlorat fyra matcher med en målskillnad på sju gjorda och fjorton insläppta.
Hässleholm har på sina tre senaste matcher fått upp farten ordentligt i slutspurten, man vann först borta över Kvarnby med 0-4, sedan vann man hemma mot LB07 med 3-1 och nu senast vann man borta mot Prespa med 1-2. Det har fört upp Hässleholm till sjätteplatsen i tabellen och man har chans att klättra ytterligare om deras form håller i sig.

Men som jag skrev så måste FC Rosengård sikta in sig på att ta fyra trepoängare och full pott i de kvarvarande matcherna oavsett vad resultatet blir i de andra matcherna.

FC Rosengård ledde serien i tjugo omgångar och skulle man missa biljetten till Division 1 så gäller det att avsluta serien med flaggan i topp så att man får ett bra avstamp inför nästa säsong. Nu kanske det kan verka lite uppgivet men det är långt därifrån, det är tolv poäng kvar att spela om och Höllviken leder bara med tre. Samtidigt så kan avslutningen av 2014 års säsong vara en bra början på nästa säsong, oavsett om man spelar i Division 1 eller Division 2.