Inför helgens träningsmatcher

Lite inför helgens träningsmatcher

FC Rosengårds lag i Damallsvenskan och herrjuniorerna har redan börjat spela träningsmatcher inför seriestarten. Damerna förlorade tyvärr sin första match mot Potsdam som vi skrivit om tidigare men på söndag är det dags för nya tag då man tar emot LB07 på Malmö IP på söndag klockan 11.00. LB07 spelar för närvarande i Elitettan som är steget under Damallsvenskan och förra säsongen så slutade laget på en elfteplats, precis ovanför kvalstrecket. Senast FC Rosengård och LB07 möttes var i den tredje omgången i Svenska Cupen i höstas och då vann Rosengård på bortaplan med klara 0-4 efter två mål var av Yoreli Rincon och Katrin Veje. Inför söndagens match så är förutsättningarna lite annorlunda; först och främst så är det en träningsmatch med allt vad det innebär i att testa spelare och spelsystem och sedan så är det inte nu spelarna ska vara på topp, det är inte förrän i april när serierna startar. Andra detaljer som ändrar förutsättningarna är att LB07 har en ny tränare i form av rutinerade Sven Sjunnesson som tidigare tränade LB07’s herrseniorer i Division ett och att FC Rosengård saknar flera spelare som är på landslagsuppdrag vilket innebär att flera av de unga talangerna som står och knackar på dörren kommer att få chansen att visa vad dom går för.

FC Rosengårds Herrar spelar sin första träningsmatch för året imorgon klockan 13.00 på bortplan mot Staffanstorps GIF. Staffanstorp spelade i Divison tre förra säsongen och slutade på åttondeplatsen med två poäng ner till kvalplatsen. Oavsett hur många poäng det var så klarade sig klubben kvar i trean och man satsar vidare inför säsongen 2014.

FC Rosengårds herrar slutade som bekant på andra plats i Division två förra säsongen och ingen har kunnat undgå att det skett en del förändringar. Största förändringen är väl kanske att Hasse Mattisson tillträtt som tränare men det har även skett lite förändringar i truppen och det kommer jag till i nästa vecka med bland annat färska bilder och presentationer. Så, till morgondagens match: Det ska bli intressant att se vilken prägel som Hasse har lyckats att sätta på laget så här långt och hur det ser ut i en match. Under de träningar som jag sett så ser det intressant ut men det är ju lite skillnad på träning och match. Hasse är av vad jag förstår det en förespråkare av att man ska ha en trygghet i sitt spel med ett 4-4-2 system samtidigt som man ska vårda bollen. Och efter de inledande veckornas träning så förväntar sig Hasse att killarna ”sätter laget främst och ser till att hålla sin position och gör jobbet i båda riktningarna. Vi måste hitta en stabilitet där vi alla känner att vi har en organisation att lita på. När den är satt kan vi gå vidare med att utveckla vårt eget spel”. Det är lite annorlunda från förra årets 4-3-3 system så det blir en liten omställning för laget, även om jag inte tror att det kommer att bli några problem. Det kommer också att bli intressant att se hur de nya spelarna spelar och framförallt hur de går ihop med de andra som varit här sedan tidigare.

Text: Stephan Lindstrand

Foto: Stephan Lindstrand, Urszula Striner