Inför IFK Hässleholm – FC Rosengård

På lördag möter FCR IFK Hässleholm

Efter att A- laget vunnit sina två träningsmatcher förra veckan och hunnit acklimatisera sig till det svenska vädret så kommer man att åka till Hässleholm på lördag för att möta IFK Hässleholm.

IFK Hässleholm spelar i Division 3 även säsongen 2013 då man slutade trea förra året, fyra poäng från kvalplatsen till Division 2 och nio poäng efter segraren. Så här långt så har IFK Hässleholm gjort bra ifrån sig i de träningsmatcher man spelat. Senast mötte man Tollarp som man slog med 3-1, dessförinnan slog man Hanaskog med samma siffror och av sju spelade träningmatcher så har man bara förlorat två. Dels förlorade man mot Nosaby med 2-0 och sedan har man även förlorat mot mot årets seriefavorit i Div 3 Höganäs med 4-0. Som en liten parentes kan man tillägga att Höganäs vunnit mot Division 2 lagen Eskilsminne och Högaborg och det kan kanske ge en liten fingervisning om vilket motstånd som väntar på lördag.

Formmässigt så har FC Rosengård tränat på under veckan och även hunnit med att spela en internmatch och det är en klart uppåtgående formkurva. Visst finns det en del skavanker och småskador i truppen men så här dryga två veckor inför seriestarten så ser det bra ut då flera av de som varit skadade tidigare har kommit igång. I skrivande stund så är detta den sista träningsmatchen innan serien drar igång så det är med andra ord generalrepetition och är man det minsta åt vidskepliga hållet så innebär ett bra genrep en dålig premiär och tvärtom. Nu är inte jag den vidskepliga typen så jag vill hävda att en bra generalrepetition kan ge en ännu bättre premiär.

Text & Bild: Stephan Lindstrand