Inför Jitex – LdB FC Malmö

I morgon så möter LdB FC Jitex på bortaplan.

 I morgon möter LdB Jitex som inför matchen ligger på en tiondeplats i tabellen. Erling har som vanligt tagit pulsen på Assisterande tränaren Markus Tilly om hans tankar inför matchen.

”Efter en knapp seger i senaste matchen mot ett lag som var duktigt defensivt organiserade, ställs vi mot Jitex som också är ett bra organiserat lag.

LdB FC kommer säkert äga mycket boll och då gäller samma nyckelpunkter att fokusera på: Ett snabbt passningsspel med variation i bredd och djup. Som alltid är vårt organiserade försvarsspel en bra start för att kunna vinna bollen högt och ställa om på ett bra sätt. Ett direkt återerövringsspel blir ytterligare ett viktigt medel för att besegra Jitex.

Vi vet att det krävs full fokusering från hela truppen inför varje kommande match. Rätt inställning och attityd, det är det som ofta avgör jämna matcher.”

Att ta tre poäng mot Jitex kommer nästan att vara ett måste för att inte tappa initiativet och det knappa försprånget mot Tyresö. Tyresö ja, dom spelar en tuff bortamatch på måndag mot Umeå och om LdB tar tre poäng mot Jitex så kommer dom att ha pressen på sig för att inte tappa mark gentemot LdB.    

Av bara farten så lyckades Erling också få ett ord med Emma Wilhelmsson som spelade 7 år i MFF dam / LdB FC och som hösten 2013 valde att flytta till Göteborg med spel i Jitex.

Hur känns det att möte ditt gamla lag?

-Det känns lite speciellt att spela mot sin gamla klubb, där jag känner alla spelare och ledare. Jag fick vara med om en fantastisk resa med klubben och det gav mig två SM Guld. Jag bär med mig många minnen från åren i Malmö.

Du kommer att ställas mot Manon eller Therese Sjögran vilka kvaliteer tycke du att dessa båda spelare har ?

-Båda två är fantastiska fotbollsspelare med helt olika egenskaper. Manon med sin snabbhet och sina kliniska avslut när hon får en målchans. Sjögran har en unik speluppfattning och som gärna vill ha bollen nära fötterna och utmana. Hon har ett passningsspel som håller världsklass.

Du var med förra året och förlorade SM guldet på ett snöpligt sätt i sista minuterna på ett mål som fortfarande diskuteras om bollen var inne eller ej. LdB FC är i år i liknande läge och det kan bli en rysare in i sista omgången.

Tror du att SM-guldet hamnar i Malmö 2013 ?

– Av det jag sett så känns det som laget har hittat sitt spel efter sommaruppehållet. Om de fortsätter att ha samma tålamod som i senaste matchen mot Piteå, så kan det nog gå hela vägen. Med tanke på vad som hände i sista matchen förra året, så skulle det vara en liten revansch om guldet kom tillbaka till Malmö.

Text: Erling Nilsson, Stephan Lindstrand

Bild: Urzula Striner