Inför Karlskrona – FC Rosengård

I morgon så möter FC Rosengård Karlskrona på bortaplan.

Imorgon så möter FC Rosengård Karlskrona uppe i Blekinge, Karlskrona låg länge i botten av tabellen men sedan serien startade igen så har man vunnit sex matcher, spelat en oavgjord och förlorat två.

Under hösten så har man tagit en rad fina segrar, man har vunnit över tabelltvåan Torn på bortaplan, Prespa Birlik på hemmaplan och Ljungby hemma. Totalt sett så har Kralskrona spelat ihop 24 poäng, nitton av dem har man tagit på hösten men frågan är om det kommer att räcka till för fortsatt spel i tvåan nästa år då man inför helgens match bara har en trepoängsmarginal ner till kvalplatsen. Att Karlskrona behöver ytterligare poäng för att ta sig till säker mark är givet, frågan är bara hur det är med deras form då de förlorade mot Hässleholm på bortaplan senast, helgen dessförrinnan så slog man Prespa och för tre veckor sedan så spelade man oavgjort mot Sölvesborg.

Oavsett vilket så kommer det att bli ännu en tuff match för FC Rosengård då Karlskrona som sagt är i behov av poäng och senast lagen möttes i våras så slutade matchen 1-1 efter att Rosengård kvitterat i slutet av matchen.

För FC Rosengårds del så har man gjort en klart godkänd höst då man fortfarande är obesegrade sedan omstarten, visst hade man kunnat önska sig några vinster till men man kan tydligen inte få allt. Efter senaste helgens resultat då FC Rosengård slog Nike hemma på IP så är det klart att Rosengård spelar kvar i division 2 även under 2014 då man har åtta poäng ner till kvalplatsen och klättrade till sjätteplatsen. I och med segern segern mot Nike och att en del andra resultat föll sig som dom gjorde så har FC Rosengård plötsligt bara tre poäng upp till andraplatsen, det beror lite på hur de andra matcherna slutar för att nå dit men vid oavgjort eller seger mot Karlskrona så finns förutsättningarna för att man kan göra ett bättre resultat i år än man gjorde förra säsongen.

Jag och förmodligen flera med mig tror och hoppas att FCR kan avsluta säsongen på bästa sätt vilket skulle göra hösten, vintern och fotbollsvärldens längsta försäsong lite lättare. Morgondagens match är ett steg på vägen dit.

Text & Bild: Stephan Lindstrand