Inför Kristianstads FF – FC Rosengård

Imorgon möts Kristianstads FF och FC Rosengård i en träningsmatch.

Imorgon är det dags igen för FC Rosengårds herrar att spela ännu en träningsmatch. Den här helgen så är det Division 1 laget Kristianstads FF som står för motståndet. Så här långt så har FC Rosengård spelat två träningsmatcher och förlorat båda med 1-0, först borta mot Staffanstorp och sedan hemma mot Högaborg. Även om det blev förlust även mot Högaborg så var det enligt flera källor en klart bättre insats än den mot Staffanstorp, man hade flera bra lägen att göra mål men bollen ville inte in. Nåja, det är som man säger historia och nu är det Kristianstad som står på spelschemat.

För FC Rosengårds del så tror jag att det är ganska enkelt att gissa sig till vad som måste göras; man måste fortsätta jobba och slita för varandra fast kanske ”skruva upp” det lite mer än mot Högaborg då det kommer att krävas när man möter ett lag från Division ett. Sedan, vilket kanske är lite lättare att gissa sig till, man måste få igång målskyttet. I morgon så tror jag inte det är några problem för laget att höja sig de snäpp som krävs då killarna spelar bättre ju tuffare motståndare man har och då tyvärr motsatsen om man möter lag från lägre divisioner.

Kristianstad då? Jo, matchen mot FC Rosengård är den första för säsongen så hur dom spelar med mera är lite oklart men när FCR och KFF mötts tidigare så har det i princip varit jämna tillställningar. KFF har precis som FC Rosengård en ny tränare inför 2014 och enligt deras hemsida så vill han att KFF ska spela ”en passningsorienterad fotboll med en offensiv syn och tanke”.

Förra säsongen slutade Kristianstads FF på elfteplatsen med åtta poängs marginal ner till Torslanda under nedflyttningsstrecket och eftersom FC Rosengård slutade precis under uppflyttningsstrecket i tvåan (man slutade på en andraplats i serien, bara vinnaren blev uppflyttad) så ska det bli intressant att se imorgon om det är så stor skillnad mellan botten i ettan och toppen i tvåan.

Matchen spelas imorgon lördag i Kristianstad med start klockan 13:00

Text & Bild: Stephan Lindstrand