Inför Kvarnby IK – FC Rosengård

Derbydax!

Imorgon är det dags för det första av flera Malmöderbyn den här säsongen när FC Rosengård möter Kvarnby IK på bortaplan. Både FC Rosengård och Kvarnby vann sina premiärmatcher och man får väl konstatera att båda lagen fick den inledningen på säsongen som man önskade. Men det är som man säger historia, nu är det en ny omgång och dessutom derby med allt vad det innebär i prestige och känslor och både FC Rosengård och Kvarnby kommer att göra sitt för att ta nästa trepoängare. Historiskt sett så har det varit jämna tillställningar när Rosengård och Kvarnby har drabbat samman då det slutat med två segrar för FC Rosengård, en seger för Kvarnby och en match slutade oavgjort under de senaste två säsongerna.

FC Rosengård inledde säsongen med en hemmaseger över Ljungby med 1-0 och man får väl se det som ett styrkebesked då man stundtals inte spelade på topp. Trots det så lyckades Ljungby inte skapa några riktigt farliga chanser istället så fick de ett par lägen när Rosengård slarvade i försvaret. Annars så var det en typisk premiär där inget av lagen ville bjuda på för mycket bakåt men förmodligen så var det tålamodet och viljan att kriga och kämpa som till slut gjorde att man tog hem årets första trepoängare.

För Kvarnby IK blev det ett derby direkt i premiären när man mötte nykomlingen LB07 på bortaplan. Kvarnby inledde matchen piggast och man tog ledningen med 0-1 efter bara fem minuters spel. LB07 kunde kvittera drygt tjugo minuter senare efter att man jobbat sig tillbaka i matchen men då man fick en man utvisad tio minuter in i den andra halvleken så kunde man inte hålla tillbaka Kvarnby som gjorde först 1-2 på straff och sedan stängde matchen med sitt 1-3 mål i den 82 minuten.

Inför derbyt så förväntar sig FC Rosengårds lagkapten Ylli Shabani att det blir en tät uppgörelse då, som det redan nämnts, varit jämna matcher när lagen mötts tidigare

-”Kvarnby har ett ungt lag med hungriga spelare som är svåra att möta då de alltid står rätt i positionerna. Sedan har de några farliga spelare som hugger på allt framåt. För FC Rosengårds del gäller det att spela disciplinerat med ett högt bollltempo och ha huvudet rätt inställt, det är ju derby så det kommer nog att smälla på en del i matchen”.

Vilket av lagen som lyckas bibehålla sin förlustfria svit avgörs imorgon måndag på Bäckagårds IP klockan 14.00.