Inför LdB FC – LSK Kvinner

Ikväll klockan 18.45 spelas returen mellan LdB och LSK på Malmö Stadion.

LdB FC vann SM- guldet i söndags men redan ikväll så är det dags för en ny utmaning då man tar emot LSK Kvinner FK från Norge i returmötet av Champions Leagues sextondelsfinal.

Senast lagen möttes, för en vecka, sedan så slutade det med seger för LdB med 1-3 på bortaplan. Enligt uppgifter så spelade man stabilt genom hela matchen förutom när man bjöd på kvitteringsmålet men det är detaljer som man vässat på under hela säsongen och förhoppningsvis så kommer man inte att visa någon större gästfrihet ikväll genom att bjuda på mål. LSK Kvinner ligger för närvarande på andraplatsen i den norska Toppserien och precis som LdB så hade de en seriematch i helgen men fick se sig besegrade av Amazon Grimstad på hemmaplan. Frågan är hur mycket de norska tjejerna sparade sig till kvällens Champions Leaguematch då Amazon ligger i botten av deras serie? Amazon har bara vunnit två matcher under säsongen och en av dem var alltså mot topplaget och kvällens motståndare LSK.

För att LSK ska ha någon chans att gå vidare på LdB´s bekostnad så måste dom göra tre mål framåt samtidigt som dom håller tätt bakåt och att LdB ska totalhaverera verkar högst osannolikt.

Istället tror jag att LdB kommer att rida vidare på framgångsvågen som ett SM guld ger och vinner ikväll så att man får ett bra avstamp inför nästa runda av Champions League då regerande mästarna Wolfsburg från Tyskland väntar. Men eftersom bollen fortfarande är rund och man måste ända in i kaklet så ska man aldrig ta ut något i förskott.

Men tro kan man alltid.

 

Text: Stephan Lindstrand

Bild: Urzula Striner