Inför Ljungby – FC Rosengård

imorgon klockan 14.00 är det avspark mellan Ljungby och FC Rosengård.

Efter att man besegrade Hässleholm den gångna helgen så är FC Rosengård fortfarande obesegrade under sedan serien startade om. Rosengård har vunnit två och spelat fyra oavgjorda och ligger inför matchen på sjätteplats i tabellen.

Morgondagens motståndare Ljungby IF ligger på sjundeplatsen och skuggar alltså FC Rosengård med en poäng mindre. Ljungby låg länge med i toppen men sedan serien startade om så har dom sakta men säkert halkat ner men jag tror att dom, precis som FC Rosengård, vill göra en bra avslutning på säsongen. Då det bara återstår fem matcher av säsongen och femton poäng att spela om så har båda lagen fortfarande en teoretisk chans att blanda sig i toppstriden, även om jag tyvärr tror att det tåget har gått. Men å andra sidan så har man sett konstigare saker inom idrottens värld, ni vet ”bollen är rund” och ”ända in i kaklet” är gamla klyschor men allt kan hända och det är som bekant inte över förrän den gamla korpulenta damen tagit ton eller domaren blåst i pipan. jag tror att bägge lagen tänker lite åt det hållet, eller rättare sagt, jag vet att Agim tänker så och misstänker att Ljungbys tränare tänker i samma banor.

Så hur ser ljungbys form ut? På de tre senaste matcherna så har ljungby förlorat två och spelat en oavgjord, man förlorade först borta mot Torn, sedan hemma mot hässleholm och i den gångna helgen så tog man en poäng borta mot BW90. Som redan nämnts så har dom inte haft en allt för bra höst och jag tror att dom ser morgondagens match som en chans till revansch och en chans att vända trenden.

För FC Rosengårds del så har man tagit fler poäng på bortaplan än hemma i år och det gäller att få till en bra avslutning på säsongen och det finns alla förutsättningar för att det kan bli så. under sommaren så har man fått in några spelare som både breddat och förstärkt truppen, mot hässleholm så blev som bekant en av dem, Kwame Bonsu, tvåmålsskytt och det i kombination med den talang som redan fanns i laget innan gör att Rosengård mycket väl kan ta sig igenom hösten obesegrade. Senast lagen möttes i våras så slutade matchen 1-1 efter att Granit kvitterat i nittionde minuten men även om det inte blev förlust för FCR så tror jag att killarna ändå vill visa att man är det bättre laget och det tror jag är en bra morot inför mötet imorgon. 

Nu kör vi!

Text & Bild: Stephan Lindstrand