Inför matchen mot Hässleholm

På söndag möter FCR Hässleholm borta

Söndagens motståndare, Hässleholms IF har så här långt haft en liknande säsong som FCR haft, vilket syns i tabellen då lagen ligger på samma poäng.

HIF inledde säsongen med en storförlust med 6-1 borta mot BW90 men studsade tillbaka helgen efter då man slog Torn med 2-1. Efter det så slog HIF Karlskorna av bara farten innan man i de två senaste matcherna spelat oavgjort mot Nike respektive Lindsdal. FC Rosengård ligger inför helgens match på en fjärdeplats och mötet mot HIF kan bli lite av en skiljeväg då man vid en seger är med och pressar topplagen samtidigt som man kan få lite distans till lagen under i tabellen. Vid en förlust så får man fortsätta att jaga toppen givetvis men beroende på hur de andra matcherna slutar så kan man rasa till en niondeplats men så här tidigt på säsongen så skulle det inte vara en katastrof, särskilt när tabellen är så jämn som den är. Så här längt in i säsongen så är det inte motståndarna i första hand som varit FCR’s största problem, istället så har det varit de envisa och ständigt återkommande skadorna.

I år så verkar det som det vilar en förbannelse över truppen särskilt om man jämför med fjoråret då laget i princip var befriat från skador. Nåja, vänder man på resonemanget vilket jag gärna gör så kan man väl istället konstatera att det snarare är ett styrkebesked att ligga på fjärdeplatsen trots alla skador och att killarna som spelar verkligen kämpat och krigat för de åtta poängen vi tagit hittills. Det kommer att bli intressant att se vilka spelare Agim har till sitt förfogande på söndag men man åker till Hässleholm för att ta tre poäng oavsett vem som spelar.