Inför matchen mot Oskarshamn

På lördag möter FCR Oskarhamn

På lördag väntar en ny tuff prövning för FC Rosengård då Oskarshamn AIK kommer på besök.

Efter vad som kan verka som sju sorger och åtta bedrövelser då FCR först förlorade derbyt med 0-1 på hemmaplan och sedan förlorade med hela 5-3. I matchen dessförinnan så lyckades man genom en kollektiv kämpainsats att vända underläge till seger med 3-4 borta mot Hässleholm. Om man ska kolla lite på statistiken på FC Rosengårds tre senaste så har man spelat in tre poäng, gjort sju mål och släppt in nio mål. Med hjälp av lite snabb huvudräkning så innebär det att man gjort 2,3 mål i snitt per match men släppt in 3 mål i snitt på de tre senaste och Rosengård spelade inte bra i någon av matcherna och det känns så onödigt då man har sett vilket spel killarna är kapabla till att spela.  

Som tur är, om man nu ska hitta något positivt är att trots två förluster på raken så har man fortfarande kontakt med topplagen, FCR är sex poäng efter ledande Ljungby och bara tre poäng från andraplatsen som helgens motståndare Oskarshamn delar med Hässleholm och Nike. Därför kommer matchen på lördag vara viktig av flera anledningar, man måste komma ur svackan och börja jobba för varandra både offensivt och defensivt. Sedan så har man chansen att ta ett rejält kliv uppåt, igen, i den jämna tabellen. Och sedan återstår det bara tre omgångar innan det är sommaruppehåll och lyckas man vinna de sista tre matcherna så tror jag att FCR har ett riktigt bra utgångsläge inför höstspurten plus att semestern kanske blir en liten smula skönare för killarna. Oskarshamn då? –Jo, det är ju en ny bekantskap för FC Rosengård som hade en riktigt bra säsong förra året i Division 2 Östra Götaland. De slutade på en andraplats i tabellen med femtio inspelade poäng och bara en seger ifrån avancemang till Division 1. Den här säsongen så har Oskarshamn än så länge vunnit fyra matcher, spelat två oavgjorda och förlorat två och ligger som jag redan nämnt på en delad andraplats. I deras tre senaste matcher så har dom vunnit hemma mot Karlskrona, spelat oavgjort borta mot Nike och i deras senaste match så förlorade man hemma mot Lindsdal.

Hur det än ser ut med Oskarshamns form så gäller det för FC Rosengård att vara vakna för det är ett lag som var med i diskussionen om favoriter till serieseger innan det hela drog igång.