Inför Oskarshamn borta

I morgon så möter FC Rosengård serieledande Oskarshamn i en tuff bortamatch.

Senast lagen möttes var i våras på Rosengårds IP och då slutade matchen med Oskarshamnsseger med 1-2.

 

Innan uppehållet så slog Oskarshamn Prespa på hemmaplan med hockeysiffrorna 5-0. Efter uppehållet så hade man spelledigt första vecka och i helgen som gick vann man borta mot Hässleholm med 1-2 och gick tillbaka upp i serieledning.

Oskarshamn är ett svårspelat lag på sin hemmaplan, dom har vunnit fyra matcher, spelat en oavgjord och förlorat en men det kanske passar FC Rosengård som hittills den här säsongen plockat mer poäng på bortaplan än på hemmaplan.

 

FC Rosengård kommer till matchen med en seger och en oavgjord match i bagaget, vinsten kom i premiären borta mot BW90 och sedan spelade man oavgjort hemma mot Kvarnby. Inför matchen så ligger FC Rosengård på åttondeplatsen i tabellen men man har bara sex poäng upp till serieledarna och bara tre poäng upp till fjärdeplatsen och nu känns det lite som att det gäller att ta chansen imorgon, skulle Oskarshamn vinna imorgon så är det plötsligt nio poäng upp till förstaplatsen och det kommer att bli tufft att hämta in.

 

Under sommaren så har FC Rosengård förstärkt truppen men på grund av byråkratin så har tre av spelarna inte blivit klara förrän till lördagens match och dom går rakt in i startelvan. Under den kommande veckan så kommer dom att presenteras här på hemsidan men mer om det senare. Killarna har redan spelat en träningsmatch för FC Rosengård innan serien drog igång och det såg riktigt lovande ut så det kommer att bli intressant att följa dem imorgon. I morgon så måste FCR spela med stort tålamod och framförallt inte bjuda på någonting samtidigt som man pressar dom högt. Oskarshamn visade i våras att dom har snabba omställningar samtidigt som dom har ett bra försvarsspel så det gäller att inte gå bort sig eller slå någon chanspassning för då blir det farligt.

 

I morgon vid femtiden så får vi se om FC Rosengårds bortastatistik håller i sig eller inte, jag tror den gör det.

 

Text & Bild: Stephan Lindstrand